Cheltuielile de la Turism, verificate de Curtea de Conturi

Curtea de conturi verifica, in baza unor hotarari ale Camerei Deputatilor de anul trecut, efectele acordului incheiat de ANRM cu firma Sterling Resources asupra patromoniului ANRM, precum si sumele cheltuite de Ministerul Turismului in 2009 pentru promovarea Romaniei.
Aceste precizari apar in raportul de activitate pe 2009 al Curtii de Conturi, publicat pe pagina de Internet a institutiei, precizeaza NewsIn.

"In temeiul Hotararii Camerei Deputatilor nr. 33/27.07,2009, in prezent se desfasoara o actiune de verificare a repercusiunilor Acordului petrolier al companiei Sterling Resources Ltd asupra patrimoniului, resurselor si cheltuielilor Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale", se spune in raport.

Compania canadiana Sterling Resources a primit de la ANRM, un acord de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrele XIII Pelican si XV Midia, cu o durata de 30 ani contractuali calculati de la data intrarii in vigoare a ESPA (n.r. adica a Contractului de Explorare si Impartire a Productiei incheiat intre Rompetrol SA si Enterprise Oil Exploration Limited si Canadianoxy (Romania) Ltd, la 6 august 1992), cu dreptul de prelungire cu o perioada aditionala de pana la 15 ani.

Controlul Curtii de Conturi s-a declansat si in baza raportului intocmit de Comisia de industrii din Camera Deputatilor referitor la acordul petrolier al companiei Sterling.

Raportul Comisiei parlamentare de ancheta privind afacerea Sterling recomanda Executivului rezilierea sau renegocierea contractului, in termen de 60 de zile de la aprobarea in plen.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri