La mai putin de un an de la preluarea functiei de director general al companiei low-cost Blue Air, Adrian Ionascu va fi inlocuit in aceasta pozitie de egipteanul Sherif Ussama, care a ocupat pana in prezent functia de director de vanzari.
Potrivit unor surse din cadrul companiei, Adrian Ionascu (foto) va ramane in continuare in echipa Blue Air, cel mai probabil in functia pe care o ocupa inainte de a fi desemnat director general, aceea de director de dezvoltare baza de intretinere, din departamentul tehnic al Blue Air.

Compania aeriana low-cost Blue Air a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 140-150 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul 2008, dar sub estimarile initiale de 170 milioane euro.

Linia aeriana a transportat anul trecut 1,7 miloane pasageri, cu un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75%.

Compania aeriana are in prezent 830 de angajati, iar in acest an are in plan o crestere de 30% a numarului de angajati.

Blue Air este o companie cu capital 100% privat romanesc si este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo.

Flota companiei este constituita in prezent din noua aeronave Boeing 737: trei aeronave seria 737 - 300, doua aeronave seria 737 - 400, o aeronava seria 737-500 si trei aeronave 737 - 800 Next Generation, cu capacitati intre 126 si 189 de locuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Setari Cookie-uri