Carmen si Aurel Pavel, proprietarii J'Info Tours, unul dintre cei mai mari tour-operatori locali, vor sa infiinteze, in acest an, un holding in domeniul turismului, care sa surprinda sapte firme.
Holdingul, care se va numi J'info Tours HRG, va include agentia de turism J'info Tours, o firma pentru pregatirea personalului din turism, J'info Training, una pentru organizarea de evenimente si call-center, J'info Event, J'info Management Invest - societate ce se va ocupa de investitii financiare, inclusiv de achizitionarea de active in turism, J'info Online - care se va ocupa de comertul online pentru J'info Tours, J'info Hospitality - firma care va administra baza materiala a pensiunilor pe care le detinde J'info Tours, si J'info Transporturi rutiere, care va dezvolta flota de transport.

„Pentru 2010 estimez o cifra de afaceri de 25-30 de milioane de euro pentru toate cele sapte firme din holding. Trei dintre acestea - agentia de turism, J'info Training si J'info Invest - sunt deja operationale”, a declarat Aurel Pavel (foto), presedintele J'info Tours.

Referitor la agentia de turism J'info Tours, Pavel preconizeaza afaceri similare cu anul trecut. „Este greu acum de facut estimari, insa cred ca anul acesta cifra de afaceri va fi cuprinsa intre 15-17 milioane de euro pentru agentia de turism. Momentan, turistii, chiar daca au bani, stau in expectativa sa vada ce se intampla la nivel macro-economic”, a mai spus omul de afaceri.

Pentru aceasta vara, agentia de turism va avea doua chartere pentru Lanzarote (in insulele Canare) si Turcia. „Anul trecut am avut trei chartere, ale treilea fiind pe Grecia, la care am renuntat anul acesta. Se observa o reintoarcere a turistilor pe vacantele cu autocarul - pentru destinatiile mai apropiate, pretul fiind mai accesibil”, a mai spus Pavel.

J'info Tours s-a infiintat in mai1990, fiind una dintre primele agentii de turism de pe piata locala si are in prezent circa 60 de angajati. Pincipalii competitori de pe piata locala sunt Paralela 45, Marshal Turism, Eximtur, Aerotravel si Happy Tour.Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri