Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat la Tulcea un contract de finantare de 75,88 milioane lei, prin Programul Operational Regional, care vizeaza valorificarea turistica a manastirilor tulcene prin imbunatatirea infrastructurii de acces si de mediu.
"Proiectul se va desfasura pe o perioada de 23 de luni si are o valoare totala de 75,88 milioane lei, din care 62,81 milioane lei valoare eligibila, formata din 54,33 milioane lei contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 1,25 milioane lei contributia beneficiarului (Consiliul Judetean Tulcea, Consiliul Local al Municipiului Tulcea si consiliile locale ale comunelor Frecatei si Niculitel)", se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si citat de NewsIn.

Obiectivele urmarite sunt cresterea gradului de acces si mobilitate in zona manastirilor nord-dobrogene Saon, Celic-Dere si Cocos, cresterea contributiei turismului la dezvoltarea regiunii si cresterea atractivitatii turistice a zonei.

In urma investitiilor efectuate, se asteapta cresterea numarului de vizitatori la obiectivele din zona de la 60.000 la 100.000 turisti/an, crearea a minimum 400 de noi locuri de munca si cresterea veniturilor la bugetul local cu 75%, potrivit informatiilor ministerului.

Proiectul este depus in cadrul Axei prioritare 2 - Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, domeniul major de interventie 2.1 privind reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri