Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat la Tulcea un contract de finantare de 75,88 milioane lei, prin Programul Operational Regional, care vizeaza valorificarea turistica a manastirilor tulcene prin imbunatatirea infrastructurii de acces si de mediu.
"Proiectul se va desfasura pe o perioada de 23 de luni si are o valoare totala de 75,88 milioane lei, din care 62,81 milioane lei valoare eligibila, formata din 54,33 milioane lei contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 1,25 milioane lei contributia beneficiarului (Consiliul Judetean Tulcea, Consiliul Local al Municipiului Tulcea si consiliile locale ale comunelor Frecatei si Niculitel)", se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si citat de NewsIn.

Obiectivele urmarite sunt cresterea gradului de acces si mobilitate in zona manastirilor nord-dobrogene Saon, Celic-Dere si Cocos, cresterea contributiei turismului la dezvoltarea regiunii si cresterea atractivitatii turistice a zonei.

In urma investitiilor efectuate, se asteapta cresterea numarului de vizitatori la obiectivele din zona de la 60.000 la 100.000 turisti/an, crearea a minimum 400 de noi locuri de munca si cresterea veniturilor la bugetul local cu 75%, potrivit informatiilor ministerului.

Proiectul este depus in cadrul Axei prioritare 2 - Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, domeniul major de interventie 2.1 privind reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PMP: Ponta si Tariceanu fac declaratii iresponsabile. Sa demisioneze!