Hotelul bucurestean de cinci stele, Athenee Palace Hilton, a inregistrat un grad de ocupare de 64% in primele 5 luni ale anului, potrivit lui Friedrich Niemann, directorul general al hotelului.
Pentru intreg anul 2010, unitatea asteapta un grad de ocupare de circa 60%. “Primele 5 luni ale anului au fost similare cu aceeasi perioada a anului trecut, atat in ceea ce priveste gradul de ocupare, cat si pe partea de venituri”, a declarat Friedrich Niemann (foto).

Hotelul, detinut de omul de afaceri George Copos, va fi renovat printr-o investitie de 2 milioane euro. “Estimam ca investitia se va recupera in circa 5 ani”, a mai spus neamtul.

Restaurantele Brasserie si Le Bistrot, receptia si Le Collonade din incinta unitatii hoteliere vor intra pe rand in renovare in intervale diferite intre iunie-august 2010.

Totodata, Athenee Palace Hilton Bucuresti a incheiat lucrarile de renovare pentru terasa Roberto's on La Strada. “Dupa studii de piata, am decis sa inchidem definitiv restaurantul Brasserie, spatiul urmand a fi transformat in zone de retail unde vor fi prezente branduri de lux”, a mai spus oficialul Hilton.

Restaurantul Le Bistrot va fi redeschis in august 2010 sub un concept nou.

Prin lucrarile de renovare ale zonelor de restaurante, Hilton isi doreste cresterea veniturilor din acest sector. “In prezent, circa 44% din veniturile Hilton provin din zona Food & Beverage. Odata cu renovarea, vrem ca aceasta pondere sa creasca”, a mai explicat seful Hilton.

Lantul Hilton include peste 3.500 de hoteluri in 81 de tari. Din portofoliul companiei fac parte brandurile Doubletree, Conrad Hotels & Resorts, Embassy Suites Hotels, Hampton Inn, Hampton Inn & Suites, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations, Homewood Suites by Hilton, Waldorf Astoria si Waldorf Astoria Collection.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri F