Mitingul aviatic Otopeni Air Show 2010, care se va desfasura sambata,17 iulie, pe Aeroportul International Henri Coanda, va reuni 63 de aeronave civile, sportive si militare, 112 piloti si 22 de parasutisti, a anuntat miercuri Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).
Participantii vor reprezenta organizatii ale aviatiei romane: Fortele Aeriene Romane, Aeroclubul Romaniei, Iacarii Acrobati, Special Air Services, Scoala Superioara de Aviatie Civila, Tarom, Direct Aero Services.

Totodata, in cadrul mitingului va evolua si invitatul special Jurgis Kairys (Lituania), dublu campion mondial si unul dintre cei mai valorosi acrobati ai zborului din lume la clasa nelimitat.

Pilotii vor face demonstratii de viteza, precizie si coordonare cu aeronave Extra 300 L, IAR 99 Soim, IAR 330 Puma SOCAT, planoare IS 28B2 si IAR 35, MIG 21 Lancer, Yak 52, Sukhoi 31 sau JuKa, Boeing 737, C27-Spartan.

Printre protagonistii demonstratiilor din cadrul Otopeni Air Show 2010 se numara si cinci piloti romani ai Fortelor Aeriene Romane, cu ani de experienta capatata la mansa zecilor de aeronave pe care le-au condus de-a lungul carierei.

Otopeni Air Show 2010 va celebra si centenarele a doua momente esentiale din istoria aviatiei nationale: primul zbor al unui aviator roman realizat cu un avion de conceptie romaneasca pe un aerodrom din Romania, Aurel Vlaicu, la Cotroceni, in 17 iunie 1910 si primul zbor al unui aeroplan cu reactie din lume, efectuat de Henri Coanda, la Issy les Moulineaux, in 16 decembrie 1910, se mai arata in comunicatul CNAB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Burcea, Paralela 45: Turismul ar trebui sa devina prioritate nationala