"Se observa o usoara crestere a cererii turistice pentru perioada Craciunului, atat pe intern, cat si pe extern. Motivele sunt obisnuinta romanilor de a se deplasa cu familia de Craciun, din ultimii ani, si tarifele mai mici practicate in aceasta perioada, fata de Revelion", se arata intr-un comunicat al asociatiei, citat de Mediafax.

Cele mai vandute pachete turistice pentru sarbatori, prin agentii, vizeaza statiuni montane (Valea Prahovei, Predeal, Poiana Brasov, Bran-Moeciu, Borsa si Arieseni), balneare (Baile Felix, Calimanesti-Caciulata, Vatra Dornei, Buzias, Covasna, Baile Herculane, Baile Govora) si zone rurale precum Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului, Vrancea si Apuseni.

Turistii vor mai merge in aceasta iarna in orase mari (Bucuresti, Brasov, Arad, Timisoara, Constanta, Oradea si Iasi), pe litoral (Mamaia, Mangalia, Eforie Nord) si in Delta Dunarii.

Citeste si:

Pe extern, cele mai bine vandute pachete pentru Craciun sunt in destinatii de iarna (Austria, Bulgaria, Franta, Italia, Elvetia), orase europene (Paris, Viena, Barcelona, Praga, Roma, Budapesta, Atena), litoral si destinatii mediteraneene (Egipt, Turcia, Grecia, Malta, Tunisia, croaziere mediteraneene), precum si destinatii de lux si exotice (Republica Dominicana, Laponia, Thailanda, Cuba, Brazilia, Mauritius, Maldive, Bora Bora, croaziere oceanice).

Potrivit ANAT, 2010 a fost caracterizat de oferte speciale, atat in cazul turismului intern, cat si pentru outgoing. Editia de vara a programul "Inscrieri timpurii" a inregistrat 50.000 de turisti, cu 40% mai mult decat in 2009.