Pandemia de COVID-19 a impulsionat comerțul online din România și a adus, totodată, o serie de schimbări la nivelul obiceiurilor de consum. Toată această evoluție poate fi observată în ultimul studiu realizat de către agenția internațională de research Gemius, cu suportul eMAG, Avon și Starcom pe care îl va prezenta în cadrul evenimentului ecomTEAM, organizat de wall-street.ro, pe 28 și 29 septembrie.

Dincolo de creșterea numărului de utilizatori de Internet care cumpără online, studiul arată și o evoluție semnificativă în ceea ce privește frecvența cu care consumatorii apelează la acest canal, respectiv o creștere, a celor care fac cumpărături săptămânal, cu 10 puncte procentuale față de perioada dinaintea pandemiei.

Înscrie-te gratuit la ecomTEAM 2020 AICI și obții acces la studiul integral realizat de Gemius și la workshop-uri care te vor ajuta să îți crești rata de conversie.

Un alt rezultat interesant al studiului arată o creștere a numărului de utilizatori care au făcut cumpărături online prin intermediul tabletelor, creșterea fiind de peste 6 puncte procentuale.

De asemenea, influencerii se bucură de mai multă atenție din partea consumatorilor, numărul celor care au cumpărat produse promovate de aceștia înregistrâand o creștere de aproape 4 puncte procentuale.

Creșteri importante au fost observate și în ceea ce privește procentul consumatorilor care alocă un buget mai mare de 300 de lei lunar pentru cumpărături online, dar și în rândul celor care aleg să plătească online cu cardul. Fii alături de noi la ecomTEAM pe 28 și 29 septembrie și ai acces gratuit la intreg studiul realizat de către Gemius. Te poți înscrie gratuit AICI.

ecomTEAM este un eveniment organizat de wall-street.ro, powered by Fan Courier, și susținut de vTEX(Main Partner), eMAG Marketplace(Gold Partner), UniCredit Bank(Gold Partner), P3 Logistic Parks (Gold Partner), Gun Media(Silver Partner), Retargeting(Silver Partner), DWF(Silver Partner), CBRE(Silver Partner), MerchantPro(Silver Partner), Plăți Online(Sponsors), Veranda(Sponsors) și Canopy(Sponsors).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri