La incepultul lui noiembrie s-a deschis un minuscul bistrou pe strada mea, pe Andrei Muresanu, chiar la Piata Dorobantilor, in casa in care a locuit la al doilea etaj Jeni Acterian. Jeni Acterian statea la cealalta intrare, chiar din rond, cu geamurile catre parculet. Se cheama Petite (in romaneste inseamna "mica" - adjectiv la feminin) si e perete in perete cu French Bakery-ul de pe colt.

Petite e foarte mic, are un cuptor pentru gatit mancarea calda, un galantar cu cateva sandviciuri, patiserii si fructe, iar alaturi o masa mica si rotunda cu doua scaune comode.

Petite Bistro e deschis zilnic de dimineata, de la micul dejun. Patroana, o fata tanara si foarte energica, e si bucatareasa si de toate acolo. Azi aveau doua supe, una de ciuperci si una de praz si mazare si un fel de mancare gatit, lasagna cu ciuperci si branza de capra. Pe langa sandviciurile mai sus pomenite, care par sa fie in permanenta acolo.

Si cred ca aceasta este formula Petite, cu vreo doua supe si cu un fel de mancare calda in fiecare zi, poate ca si doua, uneori.

A fost destul de buna mancarea, preturile rezonabile, cu vreo 30 de lei mananci un pranz sau o cina rapide, de "depanage".

Patroana e vorbareata si simpatica, dar e un individ care se fataie pe acolo si care a decis ca nu pot sa fac poze (a vorbit el in numele patroanei, care a consimtit, de fapt), cred ca nici el nu stie de ce, mai ales ca poze sunt si pe Facebookul lor. Sa le fie de bine...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri