Gastronomika e un restaurant deschis nu cu mult timp in urma intr-o casa de pe Strada Viitorului, langa Cafeneaua Luna, alt loc frumos al Bucurestiului vechi. Are o curte mare, lunga, mai bine...
citeste editorialulAm jurat ca nu mai calc pe acolo, dar pana la urma m-am dus, ca sa scriu si despre ei, totusi... Gallo Nero sunt la parterul unei mari cladiri de birouri de pe Calea Dorobantilor, pe colt, au...
citeste editorialulInteriorul e frumos, bine amenajat, culori vii, mediteraneene, un bej cu azuriu frumos armonizate, mult lemn, se vede mana unui arhitect bun acolo. Terasa nu e atat de reusita la El Pato, cu...
citeste editorialulBrutaria si patiseria, cu galantarele si cu rafturile cu produse sunt in fata, in spate au o sala cu niste mese, scaune si banchete pentru mancat acolo. Ambianta e cam sumbra, culoarea dominanta e...
citeste editorialulPeking Duck e departe de centru, pe la Bucur Obor, unde incepe Mihai Bravu, dar nu chiar "la strada", ci in spatele unui mare bloc de pe pe marele bulevard. E la parterul unei cladiri,...
citeste editorialulBurebista Vanatoresc e deschis de ani buni (totusi, dupa Burebista Traditional) la subsolul cladirii in care a fost ARLUS pe vremea studentiei mele, adica Asociatia Romana pentru strangerea...
citeste editorialulSunt intr-o casa cu mansarda pe Monetariei, chiar vizavi de Muzeul Taranului Roman, cu terasa lui Clubul Taranului, si foarte aproape de Biserica Izvorul Tamaduirii - Mavrogheni si de bulevardul...
citeste editorialulInainte de luna septembrie, cand s-a deschis Sara Restaurant & more, lucrurile au stat cam asa: Cristian Petcana, un bun bucatar de pizza, paste si alte lucruri traditionale italienesti,...
citeste editorialulAsadar, cineva a luat o bucatica de Cotroceni, chiar unde Eroii Sanitari se taie cu Eroilor, si a construit o casa mare, cu etaj. Nu-mi dau seama daca a fost proiectata de la inceput sa fie...
citeste editorialulAm auzit de multe ori, si din multe parti despre doamna Geta si despre mica ei cantina de pe Popa Savu, mai aproape de Piata Charles de Gaulle. Si cele mai multe erau laude. Daca ar fi laudat...
citeste editorialulPartea aceea de Bucuresti vechi e una dintre cele mai autentice si mai calde, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copaci batrani, case in care au locuit oameni despre care am citit la...
citeste editorialulPartea aceea de Bucuresti ar fi trebuit, si ar fi putut sa fie foarte frumoasa, cu tot farmecul si incarcatura orasului vechi, cu istorie si cu multa poezie, cu spiritualitate si cu copaci si cu...
citeste editorialulPentru scurta vreme, in aceasta Piata a Amzei a fost deschis cel mai bun restaurant al Bucurestiului - si nu unul, ci chiar doua. S-au inchis repede, si nu doar pentru ca patronul a avut discutii...
citeste editorialulAcesta, Sabatini Pizza & Restaurant Domenii, a fost deschis in vara lui 2017 intr-o frumoasa casa de pe Alexandru Constantinescu, acolo unde se termina in Ion Mihalache, la Piata Domenii. Casa...
citeste editorialulAcolo, unde se taie strada Fluierului cu Matasari, in Bucurestiul vechi si frumos, cu istorie si cu poezie, e o casa ce pare sa fi fost construita mai de curand. In acea casa cu o curte mare au...
citeste editorialulCred ca Pomo D’oro Vesuvio e cel mai nou restaurant al parcului, deschis acum un an, in a doua parte a lui 2016. Au reusit sa obtina o autorizatie (sper ca au...) si sa construiasca in...
citeste editorialulTot ansamblul acela a fost, si s-a numit tot timpul, pana in anii din urma, Clubul Diplomatic. Cuprinde un parc imens, terenuri de golf, piscine, restaurante si sali pentru evenimente. E al...
citeste editorialul5ensi s-a deschis la parterul cladirii aceleia de birouri care s-a construit langa Guvern, si care s-a lasat asteptata lungi ani de zile. Complexul se numeste Aviatorilor 8 si am scris deja cate...
citeste editorialulDupa aceasta evaluare multi mi-au spus ca nu sunt potrivite notele, ca dupa parerea lor se mananca foarte bine la Grano, ba unii chiar au crezut ca se mananca nemaipomenit de bine. Asa ca, apasat...
citeste editorialulLocul in care sunt ei pare sa fie un fel de baraca, o cosntructie usoara si rapida, in tot cazul, simpla, fara etaj, fara arhitectura, strict functionala. Nu cred ca s-a mai facut o renovare la...
citeste editorialulA mai fost o pizzerie acolo, inainte, ceva cu niste frati care au aparut si in televizor, au plecat si cred ca s-au dus spre bulevardul Dacia, unde fusese demult faimosul Aquarium. Da Vinci...
citeste editorialulSunt pe 4 niveluri, intr-o cladire renovata: un fel de crama la subsol, cate un salon mic la parter si la etaj si o terasa la ultimul nivel, cu acoperis retractabil - rooftopul promis in...
citeste editorialulE un restaurant relativ nou, deschis in vara lui 2017 la parterul unei cladiri noi de pe Mihail Eminescu, intre Biserica Precupetii Vechi si strada Viitorului. E un bloc cu mai multe etaje, fara...
citeste editorialulPhill e aproape de intrarea in Pipera (sau Voluntari) dinspre Baneasa, intre Gradina Zoologica si Joile Ville, aproape de alt restaurant bun din Baneasa, Studio 80. Au capatul dinspre stada al unei...
citeste editorialulIl Calcio din strada Clucerului era si el unul dintre Ristorante Il Calcio, insa acum pare sa fi fost "retrogradat" la categoria de Trattoria Il Calcio, ca toate celelalte ale lor, cu...
citeste editorialulCava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese,...
citeste editorialulNuba din Grigore Gafencu pare sa fie primul restaurant deschis de ei, in ordine cronologica, adica. Apoi, ca si alte restaurante care se pozitioneaza mult mai aproape de un club cu mancare decat de...
citeste editorialulCum intri dai de un mic hotel cu centru spa si o curte interioara interesanta, cu o mare piscina in fata. Apoi o alta serie de cladiri adapostesc restaurantul si niste sali de evenimente, nu prea...
citeste editorialulAcum am revenit, deci, si am mai luat un prieten, pe Gabriel Iovu, ca sa fie si evaluarea mai temeinica. Pana la urma, am observat ca am dat cam aceleasi note ca la vizita din martie. Acum am...
citeste editorialulFata aceasta care a deschis Pata Negra aici, Angelica si nu stiu restul numelului (Angi), e ambitioasa, plina de energie si de optimism, o duce mintea, asa ca a reusit sa puna ceva mai creativ in...
citeste editorialulCred ca nu mai locuieste nimeni acum in Palatul Stirbey - cel putin nu in palat, dar poate ca locuiesc cate unii in acareturile din jur. In Palat si in gradinile de alaturi e acum un restaurant si...
citeste editorialulAcolo, chiar in fata Bancii Nationale, a fost un cinematograf cu gradina, cu ecranul in aer liber vara, cred ca am si fost la film la ei cand eram student. Acum au amenajat locul ca restaurant...
citeste editorialulMA se scrie cu majuscule la ambele litere si cu un accent grav pe A. Daca am retinut eu bine, MA ar insemna “impreuna” in catalana si “mana” in persana”. Daca nu,...
citeste editorialulMahala e primul din seria de restaurante ale Palatului Gragadiru, cum vii dinspre Bulevardul Libertatii. Amenajarea iti sare in ochi, e drept, insa nu toturor in felul in care si-a propus...
citeste editorialulNu am remarcat vreo schimbare in amenajare. Nici nu am notat detaliile ca sa pot urmari diferentele, e drept, dar nu acolo era problema lui Madame Pogany. Ambianta e cea descrisa la vizita...
citeste editorialulIn somptuoasa casa boiereasca din Piata Charles de Gaulle s-a deschis primul restaurant in urma cu mai multi ani, Zabaione. Acesta a lasat locul lui Villa Romana, dar nu pentru mult timp, dupa el...
citeste editorialulCei de la Zarand au renovat casa, au amenajat-o destul de bine, insa fara nimic neobisnuit, pare sa fi fost facuta de un arhitect fara multa inspiratie in ziua in care a propus planurile de...
citeste editorialulPetite e foarte mic, are un cuptor pentru gatit mancarea calda, un galantar cu cateva sandviciuri, patiserii si fructe, iar alaturi o masa mica si rotunda cu doua scaune comode. Petite Bistro...
citeste editorialulSunt intr-o casa veche, asa cum sunt toate pe frumoasa strada a Bucurestiului vechi, o casa mica, fara etaj, cu doua saloane mici inauntru si cu o terasa acoperita si bine incalzita, in care se...
citeste editorialulSalonul e mijlociu spre mic, nu intra multi oameni acolo. Au adus arhitecti foarte buni, care au reusit sa scoata cam tot ce se putea dintr-un spatiu in care nu se gandisera multa vreme ca va...
citeste editorialulAm scris despre ei acum cativa ani, si am revenit sa-i vad in noua locatie, care promitea ceva special. Intr-adevar, acum sunt la ultimul etaj al unui bloc nou de pe Erou Iancu Nicolae, probabil de...
citeste editorialulApoi au plecat din Progresului, au venit spre centru si au deschis Naan pe C. A. Rosetti , in spate la Scala. Cred ca saloanele de la Wellness Cuisine au ramas doar pentru evenimente. Am scris de...
citeste editorialulCateva dintre aceste restaurante mai exista si acum, cei cu ani multi le recunosc inca inainte de a intra in ele, adesea chiar dupa miros. Ceilalti nu inteleg, se gandesc, probabil, ca e vreun nou...
citeste editorialulVoila se incadreaza in definitiile si descrierile post-boemei, deci il voi numi un restaurant boem, printre altele pe care le-am inclus in aceasta categorie pe site. Unele dintre ele au o...
citeste editorialulCred ca inainte a fost acolo o crama, sau chiar o berarie, pentru ca locul pare construit special pentru asa ceva. E o cladire destul de mare, dar singura sala pentru public e cea din pivnita, o...
citeste editorialulDaca tin eu bine minte, restaurantul acesta se numea Les Cerisiers (ciresi, adica, in franceza, si tot copacii, nu fructele. Pe acoperisul hotelului au si o terasa panoramica, destul de...
citeste editorialulCasa nu e mare. La parter au bucatariile si doua saloane mai mici, la etaj au un spatiu ceva mai mare. Sunt amenajare frumos, intr-un stil foarte clasic, conservator, de inceput de secol trecut. Nu...
citeste editorialulAm inteles ca cei de la Hiro Sushi sunt ardeleni, din Sibiu, cred, si asa si pareau, m-as fi gandit si singur la asta. Au ales o casa mica de pe Tudor Stefan, strada care duce de la benzinarie...
citeste editorialulCelelalte mi-au sunat a nou: Mahala in capatul din vale, Aida, de care stiam deja, e langa el, Costelaria mai sus, si Suzana, un restaurant cu specific texan, ultimul, daca nu socotim si Beraria...
citeste editorialulKane s-a deschis de putin timp, in ianuarie, la parterul unui mare bloc de birouri de pe Tunari, unde incepe din Stefan cel Mare. Am ramas trasnit cand am ajuns acolo, cu Waze pe telefon, vazand...
citeste editorialulEu nu am avut norocul acesta, sa pot anunta o noua descoperire pe agitata piata bucuresteana a restaurantelor. Guxt e un restaurant corect, placut, cu mancare destul de buna, dar cam atat. Mi-a...
citeste editorialulAveam angajat un tanar american care, intr-o zi, mi-a povestit despre tatal sau. Fusese presedinte la o corporatie in California, cu peste un miliard de dolari cifra de afaceri si sef peste vreo...
citeste editorialulEsti PRO sau ANTI legea anti-fumat in restaurante? Voteaza si comenteaza in cadrul Dezbaterii WALL-STREET.RO. De pilda, daca mi se pare imoral ca un fumator sa plateasca aceleasi impozite la...
citeste editorialul– Pentru cine e lateul? – Pentru el! I-l pune omului in fata, dupa care ramane cu trei cappuccino pe tava si cu trei oameni care asteptau. – Pentru cine e cappuccino?...
citeste editorialulNoi avem toata simpatia pentru restaurantele mici, familiale, in care patronul e si bucatar si in care lucreaza, eventual, si cu restul familiei. E modelul clasic de restaurant atat in Vest, cat si...
citeste editorialulPrime e restaurantul premium al hotelului Radisson, in interior la parter. E mai mic decat celelalte, intunecos, ferestrele dau catre holul mare. Am stat mult pe ganduri inainte de a da nota...
citeste editorialulNu a fost noutate, nici de mirare, aproape toti fac astfel. Pentru ca oamenii voteaza in felul urmator: inainte de orice, voteaza doar cu cei pe care ii stiu bine din televizor. Indiferent cum...
citeste editorialulLa intrebarea “Cum ar trebui sa fie presedintele tarii?”, un anumit cuvant iti sare in ochi prin frecventa aparitiei intre respunsurile celor cu drept de a tine o stampila de vot intre...
citeste editorialulCei mai civilizati romani sunt managerii si angajatii din firmele private mari, in special cei din companiile multinationale. Nu cei din lumea academica sau culturala, cum s-ar putea crede, si nici...
citeste editorialulAm intrebat pe Internet de ce unii nu isi pun varsta si poza in CV. Concluziile le voi sintetiza in alte doua articole, pentru ca e un subiect care merita analizat din multe unghiuri, duce la multe...
citeste editorialulCei care nu isi trec varsta si nu isi pun poza in CV au sanse mai mici sa fie chemati la interviu. E lucru stiut. Nu exista angajator pe lumea aceasta pe care sa nu-l intereseze ce varsta are...
citeste editorialulCei care sunt foarte preocupati de cariera lor si care investesc foarte mult in ea, de la bani pana la sanatate si neglijarea nevestei si a copiilor, pierd adesea din vedere un lucru care ar trebui...
citeste editorialulUnul dintre multele cosmaruri ale parintilor – si, probabil, cel mai acuzator – e ca nu stiu pe cine sa creada atunci cand primesc raspunsuri atat de diferite la intrebarea cu unde e...
citeste editorialulIn zilele noastre, si de acum inainte, pentru inca multa, multa vreme, construirea unui branding personal puternic e o obligatie pentru cei care vor sa isi construiasca o cariera solida, e...
citeste editorialulCu cativa ani in urma am recrutat un director general si cateva pozitii de board pentru o mare corporatie multinationala care a intrat in Romania cumparand o firma deja existenta. Ca toti strainii...
citeste editorialulDe mai bine de 20 de ani sunt un fel de duhovnic fara voie pentru angajatorii care se plang de angajati, cum ca sunt asa si pe dincolo, si pentru angajatii care spun ca toata vina e a...
citeste editorialul... cam asa i-ar suna unui american care ar citi anuntul de licitatie postat de Institutul Politehnic din Bucuresti, prin care da 100,000€ cuiva care ii va face un software pentru nu stiu ce...
citeste editorialulSunt adesea chemat sa vorbesc cu studentii sau chiar cu aspirantii la studentie, cu speranta ca poate le dau un raspuns la care ei nu se gandisera la intrebarea «Eu incotro sa o iau, oare ce...
citeste editorialulCitesc stire in ziare si pe tot Internetul: «Olimpicii internationali catre Ecaterina Andronescu: „Ne simtim umiliti”. Ce raspunde Ministerul Educatiei. 30 de fosti si actuali...
citeste editorialulM-am dus la RAEF intr-o zi. Portarul imi deschide o usa mare, de sticla, cu un scartait lugubru, pe care cred ca l-au auzit si cei de la sediul central al PNL, de peste Bulevardul Aviatorilor. Usa...
citeste editorialulSi pe vremea lui Ceausescu existau firme straine in Romania: Rank Xerox, Asea Brown Boveri (ABB), Sandoz, Crescent, Marubeni, Wilhelm (austrieci), Monsanto (americani), Castolin (elvetieni), Export...
citeste editorialulNu am vazut vreodata un sondaj care sa arate cati dintre angajati chiar cred cand li se spune cu orice ocazie si sub orice forma (in discursuri, in revista firmei, la team-buildinguri, in articole...
citeste editorialulLa nivel de principii, exista doua abordari mari in orientarea invatamantului superior dintr-o tara: catre un sistem (ultra)liberal, cum e in America sau in Anglia, sau catre unul puternic...
citeste editorialulIn privinta functionarilor publici (si a tuturor angajatilor de la Stat, de fapt), avem de ales doar intre doua variante, una mai proasta decat cealalta: numirea lor pe criterii politice, adica de...
citeste editorialulIntrebare pe blogul meu: “Stiu ca nu pui niciodata anunturi cu posturile pentru care recrutezi; ai spus ca nu aplici nici o metoda stiintifica de screening al candidatilor, ca habar n-ai de...
citeste editorialulS-a comentat mult in ultima vreme pe marginea unui sondaj care arata ca unuia din trei romani ii este teama ca isi va pierde locul de munca in acest an. Nu am fost vazut cu ochi buni, nici de...
citeste editorialulConsultantii sunt convinsi ca regimul lui Ceausescu a cazut pentru ca pe acea vreme ei nu existau. Consultanta a aparut in viata mea imediat dupa Revolutie. Aveam o prietena, balerina la Opera....
citeste editorialulIn urma cu putin timp, Mircea Sarbu argumenta pe o pagina intreaga, cu argumente logice si coerente, cum ca invatamantul la distanta este nu numai plin de virtuti, ci si ca “educatia online...
citeste editorialulMulti directori de firme de consultanta, sau de servicii, in general, isi spun ca activitatea lor e usor de administrat si de urmarit pentru ca nu au sute sau mii de angajati, de clienti, de...
citeste editorialulAdevaratii oameni de afaceri stiu bine ca succesul sau esecul unui business sta in mainile catorva oameni-cheie din companiile respective, putini la numar, si ca doar la ei se refera...
citeste editorialulDe aproape 20 de ani, de cate ori am ocazia pun o intrebare celor din jur: “Daca ar trebui sa alegeti, inevitabil, intre a fi condusi de niste idioti dar cinstiti, care strica si ce era deja...
citeste editorialulDe cand fac recrutari, am fost tot timpul “la mijloc”, intre angajati si angajatori, si meseria asta a mea m-a obligat sa-i ascult cum si de ce se plang unii de ceilalti, ce apreciaza...
citeste editorialul… ea se afla pe o straduta linistita dintre Statuia Aviatorilor si Piata Dorobantilor, are 9 angajati si de 18 ani face head hunting. Niciunul dintre angajati nu are vreo hartie pe birou sau...
citeste editorialulIn ultima vreme, din ce in ce mai multi dintre cei care trec pe la mine imi sugereaza ca si-ar dori un job de manager de criza sau unul de interim management. Se zvoneste prin oras (si prin presa)...
citeste editorialulIn cei peste 16 ani de cand fac recrutari in Romania am fost tot timpul “la mijloc”, intre angajatori si angajati, intre patroni si directori, intre directori si manageri, si cred ca am...
citeste editorialulMulti dintre cei cu care ma intalnesc, si mai ales tinerii, sunt convinsi ca au avut ghinion in viata si ca, iata, tocmai ei au nimerit intr-o firma in care lucrurile nu merg “asa cum ar...
citeste editorialulAm mai tot scris articole despre prietenul meu, olandezul, care se chinuie de 15 ani sa faca o mica afacere in Romania. Ce ma mira cel mai tare e ca el se mira la fel de tare ca in prima zi de ce...
citeste editorialulIn urma articolului “Oamenii de afaceri mici de statura” de saptamana trecuta am primit surprinzator de multe emailuri si chiar interpelari directe (tocmai vin de la o intalnire cu...
citeste editorialulNu m-am mirat prea tare cand am citit prin ziare, zilele trecute, despre “MBA-ul pentru copii”, ba chiar am fost nedumerit de ce le-a venit ideea dupa atat de mult timp. Sper sa nu...
citeste editorialulIata un dialog care poate fi auzit adesea intre angajatori si firmele de recrutare cu care lucreaza acestia: - M-am intalnit cu candidatul pe care l-ati trimis, e, intr-adevar, foarte bun, insa...
citeste editorialulIn cei peste 15 ani de cand caut oameni pentru pozitii de conducere, niciodata nu am putut recruta pe cineva care lucreaza la stat, fie in administratie sau intr-o SC. Nu numai ca nu am avut succes...
citeste editorialulGuvernul spune in stanga si in dreapta, ori de cate ori are prilejul sa o faca, si foarte incantat de isprava sa, ca va cheltui in urmatorii cinci ani aproape 4 miliarde de euro pe programe de...
citeste editorialulExista o categorie aparte de oameni in lumea aceasta a afacerilor despre care multi vorbesc cu mult drag si cu multa duiosie si se bucura nespus ca sunt printre noi, ceilalti. Sunt “oamenii...
citeste editorialulIn urma cu cateva zile primesc un telefon de la directorul unei foarte cunoscute firme multinationale, un om respectabil, aproape de 50, pe care il cunosteam de multa vreme. Cu neliniste in glas...
citeste editorialulIn privinta motivarii, pastrarii sau atragerii angajatilor, lucrurile se vad adesea mai usor si mai clar din biroul meu decat din birourile directorilor generali sau de HR, pentru ca mie imi spun...
citeste editorialulAm vazut adesea oameni ingrijorati ca pe ei nu-i contacteaza destul de des firmele de recrutare. Cum o fi mai bine, sa trimita ei CV-ul, sau sa astepte sa fie “vanati”? Sa intre in...
citeste editorialulAm un prieten olandez care de 15 ani se straduie sa-si creasca o mica afacere cu medicamente in Romania, insa cu foarte putin succes. www.georgebutunoiu.ro Are firme similare in mai...
citeste editorialulDaca ai face un sondaj ad-hoc cu aceasta scurta intrebare, aproape pe oricine ai chestiona, fie el strain sau roman, nu ar avea nicio ezitare inainte de a raspunde: "Bineinteles ca ..., auzi, ce...
citeste editorialulAm vazut multi manageri care nu se multumesc doar cu loialitate din partea angajatilor, cu onestitate, responsabilitate etc. – ei vor ca acestia sa le IUBEASCA firma. Nu e greu de dedus ca,...
citeste editorialul