George Butunoiu


3 Februarie 2018
Review George Butunoiu: Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara asta

Gastronomika e un restaurant deschis nu cu mult timp in urma intr-o casa de pe Strada Viitorului, langa Cafeneaua Luna, alt loc frumos al Bucurestiului vechi. Are o curte mare, lunga, mai bine...

citeste editorialul
29 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Alt restaurant de la care pleci cu hainele imputite de fum!

Am jurat ca nu mai calc pe acolo, dar pana la urma m-am dus, ca sa scriu si despre ei, totusi... Gallo Nero sunt la parterul unei mari cladiri de birouri de pe Calea Dorobantilor, pe colt, au...

citeste editorialul

28 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos...

Interiorul e frumos, bine amenajat, culori vii, mediteraneene, un bej cu azuriu frumos armonizate, mult lemn, se vede mana unui arhitect bun acolo. Terasa nu e atat de reusita la El Pato, cu...

citeste editorialul
26 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Coada la tartine

Brutaria si patiseria, cu galantarele si cu rafturile cu produse sunt in fata, in spate au o sala cu niste mese, scaune si banchete pentru mancat acolo. Ambianta e cam sumbra, culoarea dominanta e...

citeste editorialul

25 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: 43 de pagini A3 in meniu numai cu mancarea

Peking Duck e departe de centru, pe la Bucur Obor, unde incepe Mihai Bravu, dar nu chiar "la strada", ci in spatele unui mare bloc de pe pe marele bulevard. E la parterul unei cladiri,...

citeste editorialul
23 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria

Burebista Vanatoresc e deschis de ani buni (totusi, dupa Burebista Traditional) la subsolul cladirii in care a fost ARLUS pe vremea studentiei mele, adica Asociatia Romana pentru strangerea...

citeste editorialul

22 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua

Sunt intr-o casa cu mansarda pe Monetariei, chiar vizavi de Muzeul Taranului Roman, cu terasa lui Clubul Taranului, si foarte aproape de Biserica Izvorul Tamaduirii - Mavrogheni si de bulevardul...

citeste editorialul
24 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana!

Inainte de luna septembrie, cand s-a deschis Sara Restaurant & more, lucrurile au stat cam asa: Cristian Petcana, un bun bucatar de pizza, paste si alte lucruri traditionale italienesti,...

citeste editorialul

21 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Unul dintre primele restaurante de dupa Revolutie

Asadar, cineva a luat o bucatica de Cotroceni, chiar unde Eroii Sanitari se taie cu Eroilor, si a construit o casa mare, cu etaj. Nu-mi dau seama daca a fost proiectata de la inceput sa fie...

citeste editorialul
20 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Ce le mai place oamenilor sa viseze si sa inventeze personaje iconice din nimic...

Am auzit de multe ori, si din multe parti despre doamna Geta si despre mica ei cantina de pe Popa Savu, mai aproape de Piata Charles de Gaulle. Si cele mai multe erau laude. Daca ar fi laudat...

citeste editorialul

19 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Cel mai bun si mai frumos restaurant chinezesc de pana acum

Partea aceea de Bucuresti vechi e una dintre cele mai autentice si mai calde, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copaci batrani, case in care au locuit oameni despre care am citit la...

citeste editorialul
18 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Cam asa mananca italienii obisnuiti acolo la ei

Partea aceea de Bucuresti ar fi trebuit, si ar fi putut sa fie foarte frumoasa, cu tot farmecul si incarcatura orasului vechi, cu istorie si cu multa poezie, cu spiritualitate si cu copaci si cu...

citeste editorialul

17 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Un restaurant cu noroc

Pentru scurta vreme, in aceasta Piata a Amzei a fost deschis cel mai bun restaurant al Bucurestiului - si nu unul, ci chiar doua. S-au inchis repede, si nu doar pentru ca patronul a avut discutii...

citeste editorialul
16 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Un restaurant care lipsea la Domenii

Acesta, Sabatini Pizza & Restaurant Domenii, a fost deschis in vara lui 2017 intr-o frumoasa casa de pe Alexandru Constantinescu, acolo unde se termina in Ion Mihalache, la Piata Domenii. Casa...

citeste editorialul

15 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo...

Acolo, unde se taie strada Fluierului cu Matasari, in Bucurestiul vechi si frumos, cu istorie si cu poezie, e o casa ce pare sa fi fost construita mai de curand. In acea casa cu o curte mare au...

citeste editorialul
14 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Unul dintre cele mai bune restaurante italienesti din Herastrau

Cred ca Pomo D’oro Vesuvio e cel mai nou restaurant al parcului, deschis acum un an, in a doua parte a lui 2016. Au reusit sa obtina o autorizatie (sper ca au...) si sa construiasca in...

citeste editorialul

13 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Un restaurant pentru evenimente simandicoase

Tot ansamblul acela a fost, si s-a numit tot timpul, pana in anii din urma, Clubul Diplomatic. Cuprinde un parc imens, terenuri de golf, piscine, restaurante si sali pentru evenimente. E al...

citeste editorialul
12 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe

5ensi s-a deschis la parterul cladirii aceleia de birouri care s-a construit langa Guvern, si care s-a lasat asteptata lungi ani de zile. Complexul se numeste Aviatorilor 8 si am scris deja cate...

citeste editorialul

15 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai trebuie

Dupa aceasta evaluare multi mi-au spus ca nu sunt potrivite notele, ca dupa parerea lor se mananca foarte bine la Grano, ba unii chiar au crezut ca se mananca nemaipomenit de bine. Asa ca, apasat...

citeste editorialul
14 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Sa se duca altii la Coin Vert!

Locul in care sunt ei pare sa fie un fel de baraca, o cosntructie usoara si rapida, in tot cazul, simpla, fara etaj, fara arhitectura, strict functionala. Nu cred ca s-a mai facut o renovare la...

citeste editorialul

13 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: O pizzerie de burlaci

A mai fost o pizzerie acolo, inainte, ceva cu niste frati care au aparut si in televizor, au plecat si cred ca s-au dus spre bulevardul Dacia, unde fusese demult faimosul Aquarium. Da Vinci...

citeste editorialul
11 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi

Sunt pe 4 niveluri, intr-o cladire renovata: un fel de crama la subsol, cate un salon mic la parter si la etaj si o terasa la ultimul nivel, cu acoperis retractabil - rooftopul promis in...

citeste editorialul

10 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean

E un restaurant relativ nou, deschis in vara lui 2017 la parterul unei cladiri noi de pe Mihail Eminescu, intre Biserica Precupetii Vechi si strada Viitorului. E un bloc cu mai multe etaje, fara...

citeste editorialul
9 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?

Phill e aproape de intrarea in Pipera (sau Voluntari) dinspre Baneasa, intre Gradina Zoologica si Joile Ville, aproape de alt restaurant bun din Baneasa, Studio 80. Au capatul dinspre stada al unei...

citeste editorialul

8 Ianuarie 2018
Review George Butunoiu: A va documenta cu atentie inainte sa comandati!

Il Calcio din strada Clucerului era si el unul dintre Ristorante Il Calcio, insa acum pare sa fi fost "retrogradat" la categoria de Trattoria Il Calcio, ca toate celelalte ale lor, cu...

citeste editorialul
29 Decembrie 2017
Review George Butunoiu: Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa...

Cava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese,...

citeste editorialul

27 Decembrie 2017
Review George Butunoiu: Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara

Nuba din Grigore Gafencu pare sa fie primul restaurant deschis de ei, in ordine cronologica, adica. Apoi, ca si alte restaurante care se pozitioneaza mult mai aproape de un club cu mancare decat de...

citeste editorialul
26 Decembrie 2017
Review George Butunoiu: Marea gradina de pe marele lac

Cum intri dai de un mic hotel cu centru spa si o curte interioara interesanta, cu o mare piscina in fata. Apoi o alta serie de cladiri adapostesc restaurantul si niste sali de evenimente, nu prea...

citeste editorialul

21 Decembrie 2017
Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar...

Acum am revenit, deci, si am mai luat un prieten, pe Gabriel Iovu, ca sa fie si evaluarea mai temeinica. Pana la urma, am observat ca am dat cam aceleasi note ca la vizita din martie. Acum am...

citeste editorialul
20 Decembrie 2017
Review George Butunoiu: Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti

Fata aceasta care a deschis Pata Negra aici, Angelica si nu stiu restul numelului (Angi), e ambitioasa, plina de energie si de optimism, o duce mintea, asa ca a reusit sa puna ceva mai creativ in...

citeste editorialul

19 Decembrie 2017
Review George Butunoiu: Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio Passarelli

Cred ca nu mai locuieste nimeni acum in Palatul Stirbey - cel putin nu in palat, dar poate ca locuiesc cate unii in acareturile din jur. In Palat si in gradinile de alaturi e acum un restaurant si...

citeste editorialul
18 Decembrie 2017
Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti

Acolo, chiar in fata Bancii Nationale, a fost un cinematograf cu gradina, cu ecranul in aer liber vara, cred ca am si fost la film la ei cand eram student. Acum au amenajat locul ca restaurant...

citeste editorialul

14 Decembrie 2017
Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativa

MA se scrie cu majuscule la ambele litere si cu un accent grav pe A. Daca am retinut eu bine, MA ar insemna “impreuna” in catalana si “mana” in persana”. Daca nu,...

citeste editorialul
13 Decembrie 2017
Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contributie

Mahala e primul din seria de restaurante ale Palatului Gragadiru, cum vii dinspre Bulevardul Libertatii. Amenajarea iti sare in ochi, e drept, insa nu toturor in felul in care si-a propus...

citeste editorialul

12 Decembrie 2017
Review George Butunoiu: De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?

Nu am remarcat vreo schimbare in amenajare. Nici nu am notat detaliile ca sa pot urmari diferentele, e drept, dar nu acolo era problema lui Madame Pogany. Ambianta e cea descrisa la vizita...

citeste editorialul
11 Decembrie 2017
Review George Butunoiu: Asa vor arata noile berarii ale Bucurestiului

In somptuoasa casa boiereasca din Piata Charles de Gaulle s-a deschis primul restaurant in urma cu mai multi ani, Zabaione. Acesta a lasat locul lui Villa Romana, dar nu pentru mult timp, dupa el...

citeste editorialul

8 Decembrie 2017
Review George Butunoiu: Totul clasic aici, dar macar e bine facut

Cei de la Zarand au renovat casa, au amenajat-o destul de bine, insa fara nimic neobisnuit, pare sa fi fost facuta de un arhitect fara multa inspiratie in ziua in care a propus planurile de...

citeste editorialul
11 Decembrie 2017
Review George Butunoiu: Un micro-bistrou in casa lui Jeni Acterian

Petite e foarte mic, are un cuptor pentru gatit mancarea calda, un galantar cu cateva sandviciuri, patiserii si fructe, iar alaturi o masa mica si rotunda cu doua scaune comode. Petite Bistro...

citeste editorialul

4 Decembrie 2017
Portobello, o trattoria ca in filmele americane de actiune

Sunt intr-o casa veche, asa cum sunt toate pe frumoasa strada a Bucurestiului vechi, o casa mica, fara etaj, cu doua saloane mici inauntru si cu o terasa acoperita si bine incalzita, in care se...

citeste editorialul
25 Noiembrie 2017
Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere

Salonul e mijlociu spre mic, nu intra multi oameni acolo. Au adus arhitecti foarte buni, care au reusit sa scoata cam tot ce se putea dintr-un spatiu in care nu se gandisera multa vreme ca va...

citeste editorialul

13 Noiembrie 2017
Review George Butunoiu: Probabil cel mai frumos restaurant din Pipera

Am scris despre ei acum cativa ani, si am revenit sa-i vad in noua locatie, care promitea ceva special. Intr-adevar, acum sunt la ultimul etaj al unui bloc nou de pe Erou Iancu Nicolae, probabil de...

citeste editorialul
4 Septembrie 2017
Review George Butunoiu: Mancare buna si in Progresului

Apoi au plecat din Progresului, au venit spre centru si au deschis Naan pe C. A. Rosetti , in spate la Scala. Cred ca saloanele de la Wellness Cuisine au ramas doar pentru evenimente. Am scris de...

citeste editorialul

29 August 2017
Review George Butunoiu: Din lista cu restaurantele-fosila ale Bucurestiului

Cateva dintre aceste restaurante mai exista si acum, cei cu ani multi le recunosc inca inainte de a intra in ele, adesea chiar dupa miros. Ceilalti nu inteleg, se gandesc, probabil, ca e vreun nou...

citeste editorialul
9 August 2017
Review George Butunoiu: Neo-boema, versiunea cu investitii minime

Voila se incadreaza in definitiile si descrierile post-boemei, deci il voi numi un restaurant boem, printre altele pe care le-am inclus in aceasta categorie pe site. Unele dintre ele au o...

citeste editorialul

6 August 2017
Review George Butunoiu: Una din marile berarii ale Bucurestiului

Cred ca inainte a fost acolo o crama, sau chiar o berarie, pentru ca locul pare construit special pentru asa ceva. E o cladire destul de mare, dar singura sala pentru public e cea din pivnita, o...

citeste editorialul
4 August 2017
Review George Butunoiu: Printesa in negru cu margele albe

Daca tin eu bine minte, restaurantul acesta se numea Les Cerisiers (ciresi, adica, in franceza, si tot copacii, nu fructele. Pe acoperisul hotelului au si o terasa panoramica, destul de...

citeste editorialul

2 August 2017
Review George Butunoiu: Cand nu te prinzi ca e timpul pentru o schimbare...

Casa nu e mare. La parter au bucatariile si doua saloane mai mici, la etaj au un spatiu ceva mai mare. Sunt amenajare frumos, intr-un stil foarte clasic, conservator, de inceput de secol trecut. Nu...

citeste editorialul
1 August 2017
Review George Butunoiu: Sushi ardelenesc

Am inteles ca cei de la Hiro Sushi sunt ardeleni, din Sibiu, cred, si asa si pareau, m-as fi gandit si singur la asta. Au ales o casa mica de pe Tudor Stefan, strada care duce de la benzinarie...

citeste editorialul

31 Iulie 2017
Review George Butunoiu: Pentru mancatorii de carne cu cartofi si cu paine

Celelalte mi-au sunat a nou: Mahala in capatul din vale, Aida, de care stiam deja, e langa el, Costelaria mai sus, si Suzana, un restaurant cu specific texan, ultimul, daca nu socotim si Beraria...

citeste editorialul
28 Iulie 2017
Review George Butunoiu: Il ajunge pe Philippe Le Quilliec the mid-life crisis din urma?

Kane s-a deschis de putin timp, in ianuarie, la parterul unui mare bloc de birouri de pe Tunari, unde incepe din Stefan cel Mare. Am ramas trasnit cand am ajuns acolo, cu Waze pe telefon, vazand...

citeste editorialul

26 Iulie 2017
Un restaurant pentru oamenii calmi

Eu nu am avut norocul acesta, sa pot anunta o noua descoperire pe agitata piata bucuresteana a restaurantelor. Guxt e un restaurant corect, placut, cu mancare destul de buna, dar cam atat. Mi-a...

citeste editorialul
25 Iulie 2017
Da, dar cea mai frumoasa chelnerita din Bucuresti a ramas cu mine dupa faliment

Aveam angajat un tanar american care, intr-o zi, mi-a povestit despre tatal sau. Fusese presedinte la o corporatie in California, cu peste un miliard de dolari cifra de afaceri si sef peste vreo...

citeste editorialul

13 Martie 2015
Sa interzici fumatul in public e ca si cum ai face o lege ca oamenii sa traga vanturi numai la ei acasa

Esti PRO sau ANTI legea anti-fumat in restaurante? Voteaza si comenteaza in cadrul Dezbaterii WALL-STREET.RO. De pilda, daca mi se pare imoral ca un fumator sa plateasca aceleasi impozite la...

citeste editorialul
5 Ianuarie 2015
Ellinikon – Casa Greceasca. Cel mai aiurit chelner din Bucuresti

– Pentru cine e lateul? – Pentru el! I-l pune omului in fata, dupa care ramane cu trei cappuccino pe tava si cu trei oameni care asteptau. – Pentru cine e cappuccino?...

citeste editorialul

26 Decembrie 2014
Un restaurant care isi forteaza norocul cu clienti pe care nu si-i merita

Noi avem toata simpatia pentru restaurantele mici, familiale, in care patronul e si bucatar si in care lucreaza, eventual, si cu restul familiei. E modelul clasic de restaurant atat in Vest, cat si...

citeste editorialul
2 Decembrie 2014
E imoral sa mancati la restaurantul Prime de la Radisson!

Prime e restaurantul premium al hotelului Radisson, in interior la parter. E mai mic decat celelalte, intunecos, ferestrele dau catre holul mare. Am stat mult pe ganduri inainte de a da nota...

citeste editorialul

12 Noiembrie 2014
Cum devine brusc Ion Cristoiu mai putin destept cand merge la vot

Nu a fost noutate, nici de mirare, aproape toti fac astfel. Pentru ca oamenii voteaza in felul urmator: inainte de orice, voteaza doar cu cei pe care ii stiu bine din televizor. Indiferent cum...

citeste editorialul
2 Noiembrie 2014
Presedinte pentru romani: un filosof deghizat in gospodar

La intrebarea “Cum ar trebui sa fie presedintele tarii?”, un anumit cuvant iti sare in ochi prin frecventa aparitiei intre respunsurile celor cu drept de a tine o stampila de vot intre...

citeste editorialul

5 Iulie 2014
Nevoia te face civilizat

Cei mai civilizati romani sunt managerii si angajatii din firmele private mari, in special cei din companiile multinationale. Nu cei din lumea academica sau culturala, cum s-ar putea crede, si nici...

citeste editorialul
18 Aprilie 2014
Fiecare cu logica lui...

Am intrebat pe Internet de ce unii nu isi pun varsta si poza in CV. Concluziile le voi sintetiza in alte doua articole, pentru ca e un subiect care merita analizat din multe unghiuri, duce la multe...

citeste editorialul

15 Aprilie 2014
Poza in CV nu e un moft

Cei care nu isi trec varsta si nu isi pun poza in CV au sanse mai mici sa fie chemati la interviu. E lucru stiut. Nu exista angajator pe lumea aceasta pe care sa nu-l intereseze ce varsta are...

citeste editorialul
12 Martie 2014
Joburi care capitalizeaza bine vs joburi care nu acumuleaza "experienta"

Cei care sunt foarte preocupati de cariera lor si care investesc foarte mult in ea, de la bani pana la sanatate si neglijarea nevestei si a copiilor, pierd adesea din vedere un lucru care ar trebui...

citeste editorialul

5 Martie 2014
Micul Butunoiu nu va face stiinte economice la Harvard

Unul dintre multele cosmaruri ale parintilor – si, probabil, cel mai acuzator – e ca nu stiu pe cine sa creada atunci cand primesc raspunsuri atat de diferite la intrebarea cu unde e...

citeste editorialul
10 Februarie 2014
Inceputul brandingului personal

In zilele noastre, si de acum inainte, pentru inca multa, multa vreme, construirea unui branding personal puternic e o obligatie pentru cei care vor sa isi construiasca o cariera solida, e...

citeste editorialul

5 Februarie 2014
Gaseste-mi un director bun! Nu ma intereseaza ce stie, doar sa nu ma fure...

Cu cativa ani in urma am recrutat un director general si cateva pozitii de board pentru o mare corporatie multinationala care a intrat in Romania cumparand o firma deja existenta. Ca toti strainii...

citeste editorialul
15 Decembrie 2013
In Romania salariul e ca sa fii acolo. Ca sa-ti faci treaba e nevoie de prime si de avansari

De mai bine de 20 de ani sunt un fel de duhovnic fara voie pentru angajatorii care se plang de angajati, cum ca sunt asa si pe dincolo, si pentru angajatii care spun ca toata vina e a...

citeste editorialul

18 Februarie 2013
« Xerox face licitatie ca sa cumpere 300 de copiatoare pentru sediul sau central. »...

... cam asa i-ar suna unui american care ar citi anuntul de licitatie postat de Institutul Politehnic din Bucuresti, prin care da 100,000€ cuiva care ii va face un software pentru nu stiu ce...

citeste editorialul
31 Ianuarie 2013
Ma rezolvi si pe mine cu un sens in viata, frate?

Sunt adesea chemat sa vorbesc cu studentii sau chiar cu aspirantii la studentie, cu speranta ca poate le dau un raspuns la care ei nu se gandisera la intrebarea «Eu incotro sa o iau, oare ce...

citeste editorialul

5 Decembrie 2012
Misecuvinismul olimpicilor romani

Citesc stire in ziare si pe tot Internetul: «Olimpicii internationali catre Ecaterina Andronescu: „Ne simtim umiliti”. Ce raspunde Ministerul Educatiei. 30 de fosti si actuali...

citeste editorialul
26 Octombrie 2010
De ce portarul de la RAEF nu va ajunge niciodata director general ?

M-am dus la RAEF intr-o zi. Portarul imi deschide o usa mare, de sticla, cu un scartait lugubru, pe care cred ca l-au auzit si cei de la sediul central al PNL, de peste Bulevardul Aviatorilor. Usa...

citeste editorialul

21 Iunie 2010
A inceput declinul generatiei de manageri ‘90

Si pe vremea lui Ceausescu existau firme straine in Romania: Rank Xerox, Asea Brown Boveri (ABB), Sandoz, Crescent, Marubeni, Wilhelm (austrieci), Monsanto (americani), Castolin (elvetieni), Export...

citeste editorialul
16 Iunie 2010
FIRMA nu e o vietate

Nu am vazut vreodata un sondaj care sa arate cati dintre angajati chiar cred cand li se spune cu orice ocazie si sub orice forma (in discursuri, in revista firmei, la team-buildinguri, in articole...

citeste editorialul

6 Mai 2010
Dreptul constitutional la un invatamant prost

La nivel de principii, exista doua abordari mari in orientarea invatamantului superior dintr-o tara: catre un sistem (ultra)liberal, cum e in America sau in Anglia, sau catre unul puternic...

citeste editorialul
8 Martie 2010
15,000 de specialisti cu coarne

In privinta functionarilor publici (si a tuturor angajatilor de la Stat, de fapt), avem de ales doar intre doua variante, una mai proasta decat cealalta: numirea lor pe criterii politice, adica de...

citeste editorialul

22 Februarie 2010
Cum de-ti platesc clientii tarifele alea?

Intrebare pe blogul meu: “Stiu ca nu pui niciodata anunturi cu posturile pentru care recrutezi; ai spus ca nu aplici nici o metoda stiintifica de screening al candidatilor, ca habar n-ai de...

citeste editorialul
16 Februarie 2010
Frica

S-a comentat mult in ultima vreme pe marginea unui sondaj care arata ca unuia din trei romani ii este teama ca isi va pierde locul de munca in acest an. Nu am fost vazut cu ochi buni, nici de...

citeste editorialul

9 Noiembrie 2009
Consultanta pentru alegerea consultantului

Consultantii sunt convinsi ca regimul lui Ceausescu a cazut pentru ca pe acea vreme ei nu existau. Consultanta a aparut in viata mea imediat dupa Revolutie. Aveam o prietena, balerina la Opera....

citeste editorialul
22 Octombrie 2009
Facultatea in frac

In urma cu putin timp, Mircea Sarbu argumenta pe o pagina intreaga, cu argumente logice si coerente, cum ca invatamantul la distanta este nu numai plin de virtuti, ci si ca “educatia online...

citeste editorialul

31 Iulie 2009
Consultantul fata cu calculatorul…

Multi directori de firme de consultanta, sau de servicii, in general, isi spun ca activitatea lor e usor de administrat si de urmarit pentru ca nu au sute sau mii de angajati, de clienti, de...

citeste editorialul
2 Iulie 2009
Software pentru conducatori destepti, manageri prosti, angajati indolenti si vremuri grele

Adevaratii oameni de afaceri stiu bine ca succesul sau esecul unui business sta in mainile catorva oameni-cheie din companiile respective, putini la numar, si ca doar la ei se refera...

citeste editorialul

9 Iunie 2009
Conversatie cu omu’ de la Guvern

De aproape 20 de ani, de cate ori am ocazia pun o intrebare celor din jur: “Daca ar trebui sa alegeti, inevitabil, intre a fi condusi de niste idioti dar cinstiti, care strica si ce era deja...

citeste editorialul
2 Iunie 2009
Ce nu spun directorii in public

De cand fac recrutari, am fost tot timpul “la mijloc”, intre angajati si angajatori, si meseria asta a mea m-a obligat sa-i ascult cum si de ce se plang unii de ceilalti, ce apreciaza...

citeste editorialul

27 Aprilie 2009
Firma fara hartie A4 exista…

… ea se afla pe o straduta linistita dintre Statuia Aviatorilor si Piata Dorobantilor, are 9 angajati si de 18 ani face head hunting. Niciunul dintre angajati nu are vreo hartie pe birou sau...

citeste editorialul
24 Martie 2009
“Manageri de criza” nu exista

In ultima vreme, din ce in ce mai multi dintre cei care trec pe la mine imi sugereaza ca si-ar dori un job de manager de criza sau unul de interim management. Se zvoneste prin oras (si prin presa)...

citeste editorialul

8 Decembrie 2008
Cosmarul directorului general, sau cum sa ceri un buget de investitii

In cei peste 16 ani de cand fac recrutari in Romania am fost tot timpul “la mijloc”, intre angajatori si angajati, intre patroni si directori, intre directori si manageri, si cred ca am...

citeste editorialul
10 Iulie 2008
Cum cred angajatii ca e in alta firma

Multi dintre cei cu care ma intalnesc, si mai ales tinerii, sunt convinsi ca au avut ghinion in viata si ca, iata, tocmai ei au nimerit intr-o firma in care lucrurile nu merg “asa cum ar...

citeste editorialul

27 Iunie 2008
Dar eu i-am zis!

Am mai tot scris articole despre prietenul meu, olandezul, care se chinuie de 15 ani sa faca o mica afacere in Romania. Ce ma mira cel mai tare e ca el se mira la fel de tare ca in prima zi de ce...

citeste editorialul
13 Iunie 2008
Pentru / Despre Studenti

In urma articolului “Oamenii de afaceri mici de statura” de saptamana trecuta am primit surprinzator de multe emailuri si chiar interpelari directe (tocmai vin de la o intalnire cu...

citeste editorialul

6 Iunie 2008
Oamenii de afaceri mici de statura

Nu m-am mirat prea tare cand am citit prin ziare, zilele trecute, despre “MBA-ul pentru copii”, ba chiar am fost nedumerit de ce le-a venit ideea dupa atat de mult timp. Sper sa nu...

citeste editorialul
3 Iunie 2008
Taxa pe nesimtire, sau de ce cresc salariile de la un interviu la altul

Iata un dialog care poate fi auzit adesea intre angajatori si firmele de recrutare cu care lucreaza acestia: - M-am intalnit cu candidatul pe care l-ati trimis, e, intr-adevar, foarte bun, insa...

citeste editorialul

23 Mai 2008
Candidatul de la Stat (I + II)

In cei peste 15 ani de cand caut oameni pentru pozitii de conducere, niciodata nu am putut recruta pe cineva care lucreaza la stat, fie in administratie sau intr-o SC. Nu numai ca nu am avut succes...

citeste editorialul
1 Mai 2008
Training la picior de lemn

Guvernul spune in stanga si in dreapta, ori de cate ori are prilejul sa o faca, si foarte incantat de isprava sa, ca va cheltui in urmatorii cinci ani aproape 4 miliarde de euro pe programe de...

citeste editorialul

29 Aprilie 2008
Oamenii de pus pe rana

Exista o categorie aparte de oameni in lumea aceasta a afacerilor despre care multi vorbesc cu mult drag si cu multa duiosie si se bucura nespus ca sunt printre noi, ceilalti. Sunt “oamenii...

citeste editorialul
18 Aprilie 2008
Pantalonii mov

In urma cu cateva zile primesc un telefon de la directorul unei foarte cunoscute firme multinationale, un om respectabil, aproape de 50, pe care il cunosteam de multa vreme. Cu neliniste in glas...

citeste editorialul

11 Aprilie 2008
Criza de personal - o scuza buna

In privinta motivarii, pastrarii sau atragerii angajatilor, lucrurile se vad adesea mai usor si mai clar din biroul meu decat din birourile directorilor generali sau de HR, pentru ca mie imi spun...

citeste editorialul
26 Februarie 2008
VIP-ul si head-hunter-ul

Am vazut adesea oameni ingrijorati ca pe ei nu-i contacteaza destul de des firmele de recrutare. Cum o fi mai bine, sa trimita ei CV-ul, sau sa astepte sa fie “vanati”? Sa intre in...

citeste editorialul

7 Februarie 2008
Logica de head-hunter

Am un prieten olandez care de 15 ani se straduie sa-si creasca o mica afacere cu medicamente in Romania, insa cu foarte putin succes. www.georgebutunoiu.ro Are firme similare in mai...

citeste editorialul
23 Ianuarie 2008
Care sunt mai civilizati, romanii sau strainii?

Daca ai face un sondaj ad-hoc cu aceasta scurta intrebare, aproape pe oricine ai chestiona, fie el strain sau roman, nu ar avea nicio ezitare inainte de a raspunde: "Bineinteles ca ..., auzi, ce...

citeste editorialul

14 Ianuarie 2008
Dragostea de firma

Am vazut multi manageri care nu se multumesc doar cu loialitate din partea angajatilor, cu onestitate, responsabilitate etc. – ei vor ca acestia sa le IUBEASCA firma. Nu e greu de dedus ca,...

citeste editorialul