10. Compania care detine Burger King, in insolventa

10. Compania care detine Burger King, in insolventaCompania Atlantic Restaurant System, operatorul restaurantelor Burger King din Romania, a intrat in insolventa, asa ca viitorul brandului de fast food pe piata locala este incert.

Momentan, pe harta globala a locatiilor Burger King, Romania nu apare, de altfel majoritatea restaurantelor sunt deja inchise. In schimb, Romania apare disponibila la sectiunea de francize a grupului american.

9. Judetele de elita: Unde sunt cei mai multi olimpici internationali

9. Judetele de elita: Unde sunt cei mai multi olimpici internationaliMulte zile de joaca sacrificate si o multime de ore de studiu. Acestea reprezinta doar o parte din sacrificiile pe care le fac copiii si tinerii romani pentru fi cei mai buni din lume in diferite domenii si pentru a face Romania cunoscuta in lume.

Wall-Street.ro iti prezinta topul judetelor din tara cu cei mai multi elevi premianti la olimpiadele internationale.

8. Cele mai fierbinti economii din lume

8. Cele mai fierbinti economii din lumeBanca Mondiala a lansat raportul semi-anual privind perspectivele de crestere ale economiei mondiale. Afla ce tari isi vor tura la maximum motoarele economiei in urmatorii doi ani.

Haiti +14,5%

Estimare crestere PIB 2013: +7,1%

Estimare crestere PIB 2014: +6,9%

Economia haitiana a fost zguduita in 2010 de un cutremur masiv si de atunci ajutoarele straine au intrat in cantitati mari pentru a sprijini reconstructia tarii

Vezi aici continuarea topului

7. Kiabi pleaca din Romania

7. Kiabi pleaca din RomaniaRetailerul francez de imbracaminte Kiabi va iesi de pe piata romaneasca, unde a deschis primul magazin in anul 2009, in prezent fiind in cautarea unor parteneri care sa preia cele sase magazine operate in Romania, a declarat Yann Le Blay, director in companie.

"Cautam pe cineva care sa preia cele sase magazine pe care le detinem in Romania, patru in Bucuresti si cate unul in Constanta si Cluj-Napoca", a spus Le Blay, director in cadrul subsidiarei din Romania.

6. Primele poze spion cu Dacia Logan 2

6. Primele poze spion cu Dacia Logan 2Jurnalistii italieni de la autoblog.it au surpins in teste cea de-a doua generatie a modelului Dacia Logan foarte bine camuflat.

Logan 2 are la baza platforma modelului Renault Fluence, deci va mai creste in dimensiuni fata de actualul Logan.

5. Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de inchisoare

5. Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de inchisoareSorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare pentru santaj, conform unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Decizia este definitiva. Vintu a fost condamnat la un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita, fostul manager al Realitatii TV, canal patronat de Vintu pana in primavara anului trecut.

4. Ponta, acuzat de plagiat

4. Ponta, acuzat de plagiatPremierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform publicatiei Frankfurter Allgemeine Zeitung si revistei Nature, aceasta din urma sustinand ca a accesat documente prezentate de o persoana anonima indicand faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.

"Premierul Victor Ponta a fost acuzat ca a copiat largi sectiuni ale tezei de doctorat in drept din 2003, fara a cita sursele bibliografice corespunzatoare. Daca acuzatiile se vor dovedi intemeiate, ar putea aparea presiuni publice pentru demisia lui Ponta, conform unor surse politice. In plus, acuzatiile ridica noi dubii in legatura cu capacitatea Guvernului de combatere a coruptiei in invatamantul superior", scrie revista Nature, care nu publica insa dovezi in legatura cu acuzatia de plagiat.

3.Ce urmeaza dupa alegerile legislative din Grecia

3.Ce urmeaza dupa alegerile legislative din GreciaPartidul de dreapta Noua Democratie a obtinut cele mai multe voturi la alegerile legislative de duminica din Grecia si poate sa formeze un Guvern cu socialistii din cadrul Pasok.

Conservatorul grec Antonis Samaras a fost insarcinat oficial cu formarea noului guvern de coalitie al Greciei, care va avea sustinerea a trei partide. Samaras a depus juramantul de investitura si a anuntat ca dispune de o majoritate parlamentara.

"Am majoritatea parlamentara necesara formarii unui guvern de lunga durata pentru garantarea stabilitatii si sperantei", a declarat Samaras.

Principalele scenarii posibile cu privire la Grecia si zona euro dupa alegerile cruciale de duminica, care ar putea influenta viitorul tarii, merg de la cele mai negre si pana la unele mai putin defavorabile, relateaza AFP, care prezinta succint patru astfel de posibilitati.

Sursa foto: Shutterstock

2. Hidroelectrica a intrat in insolventa

2. Hidroelectrica a intrat in insolventaConsiliul de Administratie a decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelctrica din cauza scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor, informeaza compania, care mentioneaza ca toate contractele vor fi continuate "in conditii de eficienta, transparenta si legalitate".

Tribunalul Bucuresti a aprobat cererea Hidroelectrica de a intra in insolventa.

"Datorita secetei prelungite de la sfarsitul anului 2011 si inceputul anului 2012, care a avut ca efect diminuarea in 2011 a cifrei de afaceri a societatii Hidrolectrica cu 10%, a pierderilor rezultate in urma diferentelor de curs valutar si a deprecierii monedei nationale, a reducerii fluxurilor de numerar cu peste 27% in anul 2012, a cresterii datoriilor cu termen scadent de plata mai mare de 90 de zile la 470 milioane de lei, a pierderii financiare inregistrate (in 2011 de 121 milioane de lei si pe primele cinci luni din 2012 de 112 milioane de lei) Hidroelctrica SA a hotarat in sedinta Consiliului de Administratie din 15 iunie 2012 sa inainteze Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in procedura generala a insolventei, in scopul reorganizarii activitatii conform unui plan de reorganizare ce va fi aprobat in conditiile Legii 85/2006, la finalizarea caruia societate sa iasa din procedura insolventei si sa isi continue activitatea comerciala fara supravegherea autoritatii judecatoresti", se arata intr-un comunicat transmis de companie si semnat de catre presedintele Consiliului de Administratie, Remus Vulpescu.

Reorganizarea companiei
se va face fara vanzare de active, cu asigurarea stabilitatii locurilor de munca si mentinerea in integralitate a drepturilor salariatilor.

1. Adrian Nastase: Condamnare la inchisoare, urmata de tentativa de sinucidere

1. Adrian Nastase: Condamnare la inchisoare, urmata de tentativa de sinucidereFostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida in seara zilei de miercuri, in timp ce politia a sosit la domiciliul acestuia pentru a-i prezenta mandatul de executare a unei pedepse cu inchisoarea de doi ani.

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare in cazul „Trofeul Calitatii”, conform Realitatea TV.

Decizia data de Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei este definitiva si irevocabila.

Fostul premier a fost operat si va ramane in spital aproximativ 14 zile.