BCR si BRD - principalele banci preferate de romani

BCR si BRD - principalele banci preferate de romaniBCR si BRD raman bancile preferate ale romanilor, atat ca institutii ale caror servicii le utilizeaza cel mai des, cat si ca banca principala.

Serviciile bancare oferite de Banca Comerciala Romana si BRD - Groupe Societe Generale sunt cele mai utilizate de romani, potrivit unui studiu realizat de TNS CSOP referitor la reputatia bancilor. Analiza a fost realizata pentru 2.268 de persoane ce au dat raspunsuri multiple, din care 36,3% au votat pentru serviciile BCR, iar 31,6% au ales BRD.

Mai mult de atat, BCR si BRD sunt si bancile principale la care romanii aleg sa realizeze cele mai multe operatiuni bancare, 50% dintre persoanele intrebate de TNS CSOP declarand ca aleg una dintre cele doua institutii.

Pe locul al treilea in clasamentul celor mai utilizate banci se claseaza Raiffeisen Bank cu o pondere de 16,9%, ea fiind urmata de Banca Transilvania cu o cota de 15,3%.

Pe urmatoarele doua pozitii se situeaza Bancpost si CEC Bank cu un rezultat eferent studiului de 11,8%, respectiv 11%. Ultima pozitie in clasamentul celor 7 banci ale caror servicii sunt utilizate cel mai des se afla ING Bank cu o pondere de 5,8%.


ING Bank - cea mai bine vazuta banca

ING Bank - cea mai bine vazuta bancaDesi nu cea mai utilizata de romani, ING Bank Romania, sucursala locala a grupului bancar olandez ING, este cel mai bine vazuta de utilizatori, iar jumatate dintre clientii sai sunt atasati sau foarte atasati de ea.

Sucursala ING a obtinut 69 de puncte, cel mai ridicat nivel din clasamentul bancilor in functie de reputatie realizat de TNS CSOP, urmata de CEC Bank cu 66 de puncte si de Banca Transilvania cu 65 de puncte. De asemenea, Dintre clientii ING 18% sunt foarte atasati de banca si 31% sunt atasati si doar 5% pot fi pierduti, ocupand, astfel, cea mai puna pozitie in ochii clientilor, potrivit studiului.



ING Bank, Banca Transilvania si CEC Bank inregistreaza o pozitie peste medie din punct de vedere al atasamentului propriilor clienti, timp ce Bancpost poate pierde 23% din actualii sai clienti.

Totusi, nivelul de atasament al clientilor bancilor fata de banca lor principala nu este foarte mare, in medie doar 40% dintre clienti fiind atasati sau foarte atasati de banca pe care o utilizeaza. In cazul BCR, 34% dintre persoanele ce au participat la sondaj sunt atasate sau foarte atasate de banca, in timp ce la BRD procentul este de 38%.

Bancpost - cea mai scazuta reputatie printre proprii clienti

Bancpost - cea mai scazuta reputatie printre proprii clientiClientii ce au ca banca principala Bancpost si inclusi in sondajul realizat de TNS CSOP par sa fie cei mai nemultumiti de institutia de credit, iar reputatia Bancpost este cea mai scazuta, banca obtinand doar 40 de puncte in aceasta analiza.

Dintre clientii Bancpost intrebati de TNS CSOP, 23% sunt practic pierduti (n.r. - ar putea renunta la serviciile Bancpost), 21% sunt vulnerabili, iar 29% sunt potential vulnerabili. La polul opus 21% sunt atasati de Bancpost si doar 7% sunt foarte atasati.

Bancpost, institutia de credit controlata de grupul financiar elen EFG Eurobank si una dintre cele mai mari zece banci din Romania dupa valoarea activelor de la sfarsitului anului 2008, a anuntat ca in acest an va lasa profitabilitatea pe plan secund in favoarea stabilitatii si sigurantei bancii, in actualele conditii de turbulente economice.