Acestea sunt cele mai scumpe proprietati ale lumii, iar preturile

Acestea sunt cele mai scumpe proprietati ale lumii, iar preturileAcestea sunt cele mai scumpe proprietati ale lumii, iar preturile lor sunt la fel de unice precum ele insele. "Cu siguranta ca discutam despre varfurile pietii. Valoarea neta a cumparatorilor si a celor care vand este atat de ridicata, incat pot face absolut ce vor", este de parere Joshua Saslove, analist financiar in cadrul Christie's Great Estates, divizia de imobiliare a celei mai celebre case de licitatii din lume.

Cu doar 18 milioane de dolari (12,6 milioane de euro) poti sa cumperi cea mai eleganta si mai scumpa vila din America de Sud. Iar daca doresti sa te invalui in atmosfera Evului Mediu, poti sa achizitionezi cu nu mai putin de 140 milioane de dolari (98 de milioane de euro) insasi casa lui Vlad Tepes, Castelul Bran.

Cumparatorii unor astfel de proprietati se afla in cautarea unei a doua, a treia sau a patra resedinta si nu le pasa daca dau milioane de dolari pe o superba casa intr-o regiune exotica.

In timp ce nimeni in afara de titanul otelului mondial, Lakshmi

In timp ce nimeni in afara de titanul otelului mondial, <strong>LakshmiIn timp ce nimeni in afara de titanul otelului mondial, Lakshmi Mittal, care a scos din buzunar mai mult de 100 de milioane de dolari (70 de milioane de euro) pentru o casa in Marea Britanie, nu a cutezat sa faca o asemenea achizitie, oferta de case de lux este mai bogata ca niciodata.

Varfurile pietei imobiliare mondiale nu sunt afectate prea mult de fluctuatiile pietei, de ratele ipotecare sau de cheltuielile legate de mutare, in conditiile in care insusi procesul de vanzare - cumparare nu tine cont de banii in sine, ci mai ales de luxul, prestigiul si unicitatea proprietatii.

"Aceste case ar putea fi vandute intr-o saptamana sau ar putea sta pe piata mai mult timp intrucat proprietarilor lor nu le pasa cu adevarat de bani si nici nu vor sa discute prea mult despre asta", este de parere Thierry Journiac, analist economic in cadrul Terra Cognita, o companie specializata in mutari.

Donald Trump, de exemplu, si-a cumparat, acum trei

<strong>Donald Trump</strong>, de exemplu, si-a cumparat, acum treiDonald Trump, de exemplu, si-a cumparat, acum trei ani, o vila in Palm Beach, cu mai mult de 40 de milioane de dolari (28 de milioane de euro), iar dupa un proces extins de reabilitare a proprietatii, a vandut-o cu 125 de milioane de dolari (87,5 milioane de euro).

Pentru agentii imobiliari, vinderea unor case mai scumpe de 10 milioane de dolari (7 milioane de euro) este un comert foarte specializat si chiar si brokerilor de top rar le trec prin maini astfel de liste cu cele mai scumpe vile din lume.

Vanzarea ocazionala a unei astfel de proprietati poate sa insemne un castig formidabil pentru agentul imobiliar, in comparatie cu o tranzactie cu o casa de valoare medie.

1. Vila in Beverly Hills, California, SUA

1. Vila in Beverly Hills, California, SUAValoare: 165 de milioane de dolari (115,5 milioane de euro)

Candva detinuta de magnatul William Randolph Hearst, aceasta vila scumpa se afla pe 6,5 acri in Beverly Hills, orasul in care locuiesc cei mai bogati si celebri oameni ai momentului.

Cu un spatiu locuibil de aproape 23.000 de metri patrati, fiecare parte a casei este incarcata de istorie. Vila are 29 de dormitoare si 40 de bai.

Casa a fost construita in 1926 in stil mediteranean si a gazduit filmarile la pelicula Nasul, in 1972.

2. Castelul Bran, Brasov, Romania

2. Castelul Bran, Brasov, RomaniaValoare: 140 de milioane de dolari (98 de milioane de euro)

Candva locuit de insusi Vlad Tepes, domnitorul Tarii Romanesti si personalitatea istorica ce a fost inspiratie pentru personajul literar Contele Dracula, castelul este asezat pe teritoriul a peste 20 de acri si a fost construit in 1212.

Avand peste 17 dormitoare, castelul se afla in varful unei stanci si ofera o incantatoare panorama asupra regiunii montane de care este inconjurat.

Actualul proprietar, Dominic von Habsburg, a pastrat castelul in circuitul cultural si turistic al Romaniei, acesta fiind in prezent muzeu.

3. Domeniul Updown Court, Surrey, Marea Britanie

3. Domeniul Updown Court, Surrey, Marea BritanieValoare: 138 de milioane de dolari (96,6 milioane de euro)

Mai extins decat insusi Palatul Buckingham, aceasta proprietate cu 103 camere are 58 de acri de gradini si paduri, ceea ce o face cea mai atractiva casa din Marea Britanie pentru cei cu buzunarele doldora de bani.

Diverse sali de bal si intrari grandioase te conduc prin camerele acestei case, dotata cu o camera de refugiu, cu terenuri de sport interioare, cu alei de bowling, cu un cinematograf de 50 de locuri si spatiu de parcare pentru 8 limuzine, precum si cu o alee din marmura incalzita central.

4. Mosia Hala, Aspen, Colorada, SUA 4. Mosia Hala, Aspen, Colorada, SUA

4. Mosia Hala, Aspen, Colorada, SUA 4. Mosia Hala, Aspen, Colorada, SUAValoare: 135 de milioane de dolari (94,5 milioane de euro)

Cea mai scumpa casa din stat, aceasta mosie este detinuta de Printul Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz, fostul ambasador al Arabiei Saudite in SUA.

Conacul are peste 17.000 de metri patrati, 15 dormitoare si 16 bai. Pe proprietatea conacului se mai afla cateva cladiri mai mici, grajduri si o piscina interioara.

5. Conacul Maison de l'Amitie, Palm Beach, Florida, SUA

5. Conacul Maison de l'Amitie, Palm Beach, Florida, SUAValoare: 125 de milioane de dolari (87,5 milioane de dolari)

In 2004, Donald Trump a cumparat aceasta casa de la falimentarul Abe Gosman, pentru 41,25 de milioane de dolari.

In varianta reabilitata si completata cu sali de bal, sere si o vedere larga catre ocean, Trump crede ca valoarea proprietatii sale va creste in mod constant.

Pe proprietatea se mai afla si o piscina de peste 30 de metri patrati, inconjurata de gradini.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Cel mai scump hotel din Romania
2. Cartier: Bijutier al Regilor si Rege al Bijuteriilor
3. Prima parfumerie de lux din Romania