Destinatia preferata

Destinatia preferataIn mod clar, prefer tarile exotice, care au resorturi de cinci sau de sase stele, unde serviciile sunt ultra all inclusive. De regula, in apartamentul in care stau exista jacuzzi sau piscina proprie si imi place sa gasesc o sampanie buna in fiecare seara, cand ajung inapoi in camera, iar, in fiecare dimineata, gazdele sa puna flori proaspete la usa. Nu as putea alege intre aceste destinatii, care sunt toate la un nivel inalt de confort. Unul dintre locurile mele favorite este Sahara, unde am fost cazat in cateva resorturi de cinci stele plus – sase stele, in mijlocul desertului, unde gasesti un lux sublim, cum, in Europa, trebuie sa recunosc ca am intalnit foarte rar.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo

Pentru vanatoare, pentru plimbarile pe camila si cu masini off-road, pentru scufundarile in mare. Cel mai important cred ca este insa sa poti sa intelegi desertul, sa vezi antiteza intre un lux sublim si, la nici o suta de metri, viata dura si saracia extrema, in care pot trai unii oameni.



Cea mai buna perioada in care putem vizita Sahara

Cea mai buna perioada in care putem vizita SaharaLunile septembrie sau octombrie sunt cele mai potrivite, deoarece, in mijlocul verii, in Sahara, este exagerat de cald. O alta perioada potrivita, din acelasi motiv, este primavara.

Top 3 must see sau must do in Sahara

1. Locul in care desertul se termina in mare, este spectaculos si mirajul se transforma in realitate.
2. Sa „asculti” noaptea sunetul desertului, cand vietatile de sub pamant ies la suprafata. Atunci, desertul devine un furnicar inimaginabil si prinde viata, in total contrast cu linistea, care domneste ziua, cand totul este pustiu si nu vezi decat un nisip nesfarsit.
3. Sa descoperi locuintele putinilor oameni care stapanesc desertul, construite in jurul oazelor, si in care oamenii isi duc traiul de zi cu zi, in care apa are o alta culoare si o alta valoare, astfel, viata fiind pretuita altfel...

Cel mai bun restaurant/local/bar din Sahara

Cel mai bun restaurant/local/bar din SaharaSunt cateva restaurante bune in Sahara, fiind, de regula, situate in orasele tarilor din care pleci. Nivelul unui restaurant tine foarte mult de priceperea bucatarului care gateste acolo. De cele mai multe ori, restaurantele bune din resorturile de lux au bucatari recunoscuti la nivel mondial, unii cu stele Michelin, si este bine sa degusti mancaruri preparate de ei special pentru tine.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Mi-au placut diverse specii de pesti exotici, care au fost preparate intr-un mod traditional african, cu aromele si mirodeniile specifice locului.


Sursa foto: inspiredbyiceland.tumblr.com

Cea mai placuta amintire din Sahara

Cea mai placuta amintire din SaharaEra foarte cald si dupa ce am traversat destul de greu desertul, am ajuns la mare, unde ma astepta un iaht si am trecut de la marea de nisip la marea de apa. A fost o senzatie superba. O pot intelege foarte bine toti cei care au experimentat-o vreodata.

V-ati muta acolo?

Nu m-as putea muta acolo. Iubesc Romania, cu toate lucrurile ei rele si bune, eu imi iubesc tara si nu as pleca niciodata in alta parte.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Sunt foarte saraci, foarte umili, foarte respectuosi... Saracia si viata grea ii transforma si pe cei de 30 de ani in niste oameni batrani. Par ca au deja 50 de ani...

Recomandari de suveniruri

Recomandari de suveniruriCred ca un suvenir foarte interesant si memorabil din Sahara poate fi un scorpion.

Cea mai importanta recomandare pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

Le recomand tuturor celor care calatoresc in Sahara sa mearga noaptea la vanatoare. E spectaculos, e incitant.


Sursa foto: Wikipedia