Editia din acest an a Premiilor Emerging Europe a atras nominalizari din 23 de tari emergente - Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia & Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Georgia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

„Sunt mandru sa aduc acest premiu la Bucuresti, la aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Grupului GRAMPET”, spune presedintele si fondatorul Gruia Stoica. „Decizia finala a juriului recunoaste eforturile prin care am construit prima multinationala cu capital romanesc si cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfa si logistica din Europa emergenta. Succesul nu este o intamplare. Este nevoie de tenacitate, munca grea, invatare din greseli si putere de a te ridica, atunci cand cazi. Atat eu, cat si echipa mea am trecut prin toate aceste etape, insa acest premiu ne obliga si ne incurajeaza sa continuam calatoria. Este o dovada in plus ca Romania are un potential antreprenorial enorm si am speranta ca am aratat inca o data copiilor nostri ca se poate”, a mai adaugat acesta.

Grupul GRAMPET este prezent in 10 tari europene si analizeaza intrarea pe alte sapte piete europene. Este prima companie europeana care a aderat la Asociatia Middle Corridor - Ruta de Transport International Trans-Caspica, asumandu-si un angajament ferm fata de aceasta alianta strategica ce creeaza o noua ruta intre China si Uniunea Europeana.

Editia din acest an a Premiilor Emerging Europe a fost sustinuta, printre altii, de compania de consultanta PwC - Partener strategic, GE Power - Partener Landmark si BERD - partener institutional. Ceremonia de premiere a fost prezentata de Kasia Madera, prezentator BBC World News. Samuel Burke, corespondent Business & Technology - CNN Business, a moderat sesiunea dedicata inovatiei si cresterii sustenabile a Europei emergente, printr-un efort comun public-privat.

Sursa foto: Grampet