Primexprod Autorulate, dealer auto prezent in Valcea si Gorj, cu vanzari de peste 450 de vehicule rulate de la infiintare, spune ca vanzarile de masini in online au inceput sa creasca din 2014, iar in prezent circa 85% din comenzi vin din aceasta zona, a declarat pentru wall-street.ro Ioana Regep, managerul de vanzari al companiei.

"Pentru rulate peste 85% din vanzari sunt facute online (clientii deja cerand foarte multe informatii despre masini pana sa vina sa le vada), esenta vanzarii s-a schimbat. Reprezentatele isi vor pierde din importanta, partea de online fiind in crestere, si vor fi doar locul unde se va face prezentarea masinii, verificare in service si actele. Noi am inceput businessul de autoturisme rulate undeva prin 2014, la cererea clientilor si pentru facilitarea de buy back, si cam in aceeasi perioada au si crescut vanzarile online", a spus Ioana Regep.

Primexprod Autorulate este unul dintre dealerii de top Autovit.ro. Acesta are constant peste 30 de autoturisme si autoutilitare in stoc, iar in varful de sezon are si peste 50 de anunturi. Interviul face parte dintr-o serie de articole dedicate antreprenoriatului in auto.

Cea mai scumpa masina rulata vanduta pe Autovit.ro a fost un SUV Ford Edge, la un pret de 40.000 euro, urmat de un Ford Kuga la 26.000 euro si un Ford Focus la 20.000 euro.

Vanzarile masini rulate vor creste in 2019

Desi anul trecut vanzarile dealerului de masini au scazut fata de anul anterior, pentru 2019 se asteapta la o crestere in linie cu industria auto, de 10%.

"Anul 2018 pentru noi a avut o mica scadere fara de 2017, o scadere undeva la 20%, insa pentru anul 2019 vrem sa recuperam mica scadere din 2018 si sa avem cresterea de 10% care este preconizata si de cresterea industriei. Noi in general transpunem informatiile de la Ford si catre parcul nostru de second hand . Deci speram sa inchidem anul 2019 undeva la 100 bucati", mai spune Ioana Regep.

Cel mai bine vandut model anul trecut a fost Ford Focus fabricat dupa anul 2011 - romanii au inceput sa aleaga masini cat mai noi cu rulaj in jur de 100.000 km. In showroom se vind masinile cele mai ieftine, pe cand in online se vand bine masinile care au garantie cat mai mare.

"Bugetul romanului pentru a-si schimba masina second este undeva la 6500 euro, si la masina noua undeva la 14.000 euro. Noi oferim o vanzare "transparenta" , nu mintim clientii. Am ales sa vindem numai masini certificate si asta ne departajeaza de restul dealerilor de rulate. Principalele reguli sunt poze reale, descriere cat mai detaliata (inclusiv descrierea micilor defecte), oferirea de finantari, garantia de 6 luni de zile oferita in service-ul Primexprod a motorului si cutiei de viteze. Livrarea seamana cu livrarea unui autoturism nou (de la prezentarea de servicii de intetinere, la predarea actelor completa, cadou de livrare, etc). Pentru noi succesul Autovit sunt promovarile constante, diversitatea parcului auto, garantia oferita si o buna comunicare (atat telefonica cat si online cu raspunsuri promte la cerintele clientilor)", a adaugat managerul Primexprod.

Masinile poluante ar trebui interzise in orase

Managerul considera ca timbrul de mediu nu este neaparat o solutie pentru a scapa de masinile poluante, ci mai degraba interzicerea acestora in marile orase ar determina romanii sa cumpere modele mai noi.

"Piata auto de second-hand din Romania trebuie sa creasca si sa se maturizeze, sa nu mai fim gunoiul Europei din punct de vedere masini rulate. Atat dealerii cat si clientii trebuie sa ridice un pic calitatea masinilor, si anul de fabricatie si norma euro. Timbrul de mediu in momentul acesta ar produce niste schimbari in piata, care nu stiu cat de benefice ar fi. Cea mai buna idee ar fi cea a interzicerii accesului in orasele mari a masinilor foarte poluante (E2, E3, E4), asa populatia va fi obligata sa renunte intr-un mod firesc la masinile foarte poluante si s-ar face si o decongestie a oraselor", a mai spus Ioana Regep.

Primexprod este o afacere de familie, care are 25 de ani. De 16 ani este dealer Ford, iar de 5 ani exista si divizia Autorulate, care are vanzari de aproape 450 de unitati de la infiintare. Dealerul auto este prezent in doua judete, Valcea si Gorj, unde are service autorizat si showroom. Compania ia in calcul asocierea cu alti dealeri pentru a acoperi si alte judete. Unul dintre parteneri ar putea fi Royal Motors Pitesti din judetul Arges.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »


Setari Cookie-uri