Aprecierile sunt cuprinse in minuta celei mai recente sedinte de politica monetara a Consiliului de Administratie al BNR, in care s-a decis majorarea ratei dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, pana la nivelul de 2% pe an, pe fondul revenirii inflatiei pe un trend ascendent accelerat.

“Ca argumente aditionale (la decizia de majorare a dobanzii -n.r.) au fost invocate riscul cresterii peste asteptari a gradului de pro-ciclicitate a politicii fiscale si a celei de venituri in 2018, sau cel de inrautatire cronica a structurii cheltuielilor bugetare, printr-o potentiala reducere spre valori critice a investitiilor publice in favoarea sustinerii consumului, de natura sa prejudicieze potentialul de crestere a economiei romanesti si sa conduca la valori mai ridicate ale gap-ului pozitiv al PIB pe termen mediu, dar si ale deficitului de cont curent”, se mentioneaza in documentul BNR.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock