Steve Jobs a demisionat din pozitia de director general al Apple

Steve Jobs a demisionat din pozitia de director general al AppleIntr-o miscare surprinzatoare, Apple a anuntat miercuri demisia CEO-ului si co-fondatorului companiei, carismaticul Steve Jobs, absent inca de la inceputul anului din companie pe fondul problemelor de sanatate. Jobs a fost inlocuit de Tim Cook.

Tim Cook s-a nascut in noiembrie 1960 in Alabama si a studiat inginerie industriala facand masterul Universitatea Auburn in 1982. In 1988 si-a completat studiile cu un MBA la Universitatea Duke Fuqua School of Business.

El s-a alaturat Apple in 1998, parasind Compaq unde a fost Vice President of Corporate Materials. Per total, noul CEO al companiei a lucrat in domeniul tehnologic 29 de ani, dintre care 13 la Apple si 12 la rivalul IBM. Pe langa Apple, Cook este si membru al board-ului Nike.

In viziunea lui Steve Jobs, fiecare persoana trebuie sa detina un computer. Datorita conceptiei sale si a strategiei aplicate, Apple a devenit, in timp, o imagine a ideii de business in Statele Unite ale Americii.

Citeste aici Cum a facut Steve Jobs din Apple cea mai de succes companie din IT

AMD isi ia CEO si presedinte din fruntea Lenovo

AMD isi ia CEO si presedinte din fruntea LenovoProducatorul de cip-uri Advanced Micro Devices (AMD) l-a numit pe Rory P. Read in functia de presedinte si CEO, acesta urmand sa intre si consiliul de directori. El a detinut anterior pozitii la Lenovo si IBM.

AMD va incerca sa gaseasca oportuniati de crestere “in ecosistemul PC-urilor si mai departe”, conform lui Read.

Read vine la AMD dupa ce timp de cinci ani a lucrat in cadrul Lenovo Group, cel mai recent ocupand functiile de presedinte si director de operatiuni. El a ajutat compania asiatica sa intre in mai multe tari si sa isi mareasca cota de piata.

Bursa de Valori Bucuresti are un nou CFO

Bursa de Valori Bucuresti are un nou CFOBursa de Valori Bucuresti a anuntat ca din 15 septembrie postul de director al directiei economice (CFO) va fi ocupat de Virgil Adrian Stroia (37 de ani).

Stroia are o experienta in domeniul financiar si de management de 11 ani, dobandita in cadrul reprezentantelor locale ale unor companii precum PricewaterhouseCoopers, Delhaize Group sau Mazars.

Din 2009 a ocupat pozitia de director financiar in cadrul Happy Tour Group Romania, subsidiara a GED Eastern Fund II Spain.

Trilulilu numeste director de dezvoltare un fost manager BitDefender

Trilulilu numeste director de dezvoltare un fost manager BitDefenderIulia Serbulea (foto), fost manager la BitDefender, a fost numita in pozitia de business development manager la platforma video autohtona Trilulilu.ro. Ea va conduce departamentul de vanzari din Bucuresti, format in prezent din patru persoane.

Oiectivele principale ale Iuliei Serbulea sunt cresterea vanzarilor si dezvoltarea directiilor de business ale companiei.

Serbulea a ocupat in trecut functia de global online campaigns manager la BitDefender, digital strategy manager la HyperActive, Lowe & Partners sau client service manager la HyperActive, Lowe & Partners. Printre clientii de care Iulia Serbulea s-a ocupat se numara Renault Nissan, ING Bank, Farmaciile Dona, Ferrero Romania, Avon Cosmetics si Johnson&Johnson.

“Este un pas important pentru noi, iar experienta Iuliei va aduce cu siguranta plus valoare echipei Trilulilu. Iulia cunoaste foarte bine mediul online si am incredere ca va reusi sa fie un bun lider si totodata un liant intre businessul Trilulilu si clienti”, a declarat Sergiu Biris, director general Trilulilu.