Locul 5 OTP Asset Management

Divizia de management a activelor detinuta de OTP Bank detinea la finalul lunii august active totale de 142,3 milioane lei. Cota de piata detinuta de OTP AM este de 2,72%.

Cele trei fonduri deschise administrate de OTP au active de 115,3 milioane lei, in timp ce celelalte trei organisme de plasament inchise detin 21,9 milioane lei.

Valoarea conturilor individuale detinute de OTP AM era de 0,84 milioane lei.

Administratorul detine doua fonduri inchise listate la Bursa de Valori Bucuresti OTP WiseRO (WRO) si OTP Green Energy (GRE).

Locul 4 BT Asset Management

BT Asset Management, detinut de Banca Transilvania, avea active de 261,9 milioane lei la finalul lui august, in usoara scadere fata de luna precedenta.

Administratorul detine cea mai mare pondere a activelor in organismele de plasament deschise, respectiv de 239,1 milioane lei, si are o cota de piata de 4,8% din piata fondurilor mutuale.

Fondurile inchise administrate de BT AM detineau active de 20,6 milioane lei, in timp ce valoarea conturilor administrate era de 2,1 milioane lei.

Cota de piata totala pe care o avea BT la finalul lui august era de 5,02%.

Locul 3 BRD Asset Management

BRD Asset Management avea o cota de piata de 8,68% in august si active de 453,3 milioane lei.

Valoarea activelor este data doar de fondurile mutuale si a inregistrat o urcare de 7% fata de luna iulie.

BRD AM nu detine fonduri inchise si nici conturi individuale.

Locul 2 Raiffeisen Asset Management

Activele Raiffeisen Asset Management au crescut cu 7% in august fata de luna precedenta, ajungand la 1,75 miliarde lei. Cota de piata detinuta de RAM este de 33,65%.

Cea mai mare parte a activelor este generata de fondurile mutuale, in valoare de 1,7 miliarde lei, in timp ce conturile administrate adauga 30,52 milioane lei.

Fondurile inchise au generat doar 23 milioane lei, in luna august, in activele totale ale administratorului.

Locul 1 Erste Asset Management

Erste Asset Management continua sa se mentina in topul administratorilor de fonduri, indreptandu-se usor catre o cota de piata de 50%.

In august, EAM administra active de 2,27 miliarde lei si avea o cota totala de 43,47%.

Fondurile mutuale reprezinta cea mai mare parte a activelor de 2,22 miliarde lei, in timp ce conturile individuale reprezinta doar 4,34 milioane lei.