Ce-a dea doua generatie a modelului Opel Astra Sports Tourer a primit o caroserie eleganta cu un design atletic si proportii ce ofera mai mult confort si spatiu pasagerilor.
Modelul break (Sports Tourer) a inregistrat in ultimii ani, in Europa, circa 25% din vanzarile Opel Astra. Pentru aceasta generatie producatorul german se asteapta la vanzarea a 125.000 de unitati Sports Tourer.

Pentru ca noul Astra Sport Tourer pune accentul pe confort, ofera pasagerilor scaune spate FlexFold, copertina Easy Acces Cover si sistem de depozitare FlexOrganiser.

Volumul portbagajului este de 500 de litri cu bancheta din spate pe pozitii si 1.550 litri cu locurile din spate rabatate. Sports Tourer are un sistem care pliaza scaunele spate la o apasare de buton. Bancheta din spate se rabateaza fractionat 60/40.

Cu spatarele pliate, podeaua de incarcare se extinde pana la 1.835 mm - cu 28 mm mai mult decat la modelul anterior.

In prezent, modelul station wagon prezinta numeroase spatii de depozitare intuitive, inclusiv buzunare pe portiere care pot sustine sticle mari, de 1,5 litri, o consola centrala ce permite multe configuratii, un torpedo de dimensiuni normale si un sertar de depozitare pe partea soferului.

Astra Sport Tourer are materiale placute la atingere, comenzi bine amplasate si o iluminare ambientala subtila si placuta. Bordul curbat se arcuieste in jurul cabinei spre partea superioara a ornamentelor portierelor, in timp ce consola centrala se intinde de la panoul de instrumente pana la schimbatorul de viteze.

Sunt disponibile patru niveluri de echipare pentru interior, Esentia, Enjoy, Cosmo, Sport. Varianta Cosmo introduce acum un nou interior, utilizand cacao in diferite nuante ca alternativa la negru.

Modelul de test a fost 1.7 CDTI 125 CP in echipare Cosmo cu transmisie manuala in sase trepte, al carui pret este de 21.900 euro cu TVA.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 11,7 secunde, iar viteza maxima este de 192 km/h. Consumul in timpul testului a fost sub 6 litri in extraurban si in jur de 8 in oras.

Astra Sports Tourer mosteneste configuratia sasiului si toate caracteristicile de conducere dinamica ale modelului Astra hatchback.

Noul station wagon beneficiaza de sistemul FlexRide ce ofera trei moduri de rulare - Standard, Sport si Tour. Modul Sport permite obtinerea unor reactii mai rapide din partea acceleratiei si a sistemului de directie.

Puntea spate este semi-independenta cu legatura Watt, iar puntea fata este independenta tip MacPherson cu arcuri elicoidale si bara stabilizatoare.

Pe Astra Sports Tourer, echiparea Cosmo, avem iluminare frontala adaptiva AFL+ si scaune fata ergonomice, cruise control, navigatie, volan incalzit, sistemul Opel Eye care citeste semnele de circulatie, scaune cu reglare electrica, un sistem audio de calitate.

Noul Astra Sports Tourer are noua motorizari Euro 5, patru motoare cu injectie multipla common-rail, 1,3 litri 95 CP, 1,7 litri 110 CP, 125 CP, 2 litri 160 CP si cinci pe benzina, 1,4 litri 100 CP, 120 CP, 140 CP, 1,6 litri 115 CP, 180 CP.

Pretul de pornire pentru Sports Tourer este de 16.450 euro cu TVA. Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici

Date tehnice Opel Astra Sports Tourer

Combustibil Diesel
Capacitate cilindrica (cm3) 1.686
Putere maxima (kW/CP) 92 / 125
la rpm 4.000
Cuplu maxim (Nm) 280 la rpm 2.000-2.700
Transmisie manuala cu 6 viteze
Urban 5,75
Extra urban 3,9
Combinat 4,5
Emisie CO2 (g/km) 119
Viteza maxima (km/h) 192
Acceleratie 0-100 km/h (sec.) 11,7
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri