Bosch, unul din cei mai importanti producatori in industria tehnicii pentru autovehicule, lanseaza cel mai mic sistem de antiblocare la franare (ABS) din lume pentru toate tipurile de motociclete.
„Cu o capacitate de 0,4 litri si o greutate de 700 de grame, actuala generatie 9 de la Bosch are doar putin peste jumatate din dimensiunile si greutatea generatiei precedente. Astfel, acesta este cel mai mic sistem ABS pentru motociclete din lume”, a declarat Tobias Fluck, expert Bosch in sisteme ABS pentru motociclete.

Compania ofera acest sistem modular in trei variante, doua versiuni de baza (ABS 9 si ABS 9 plus) si una premium (ABS 9 optimizat), ce integreaza un sistem electronic de franare combinat eCBS.

Pentru orice motocicleta, exista o versiune perfecta, de la sisteme de baza la sisteme super-sport.

Generatia 9 a intrat in productia de serie din 2010, iar in prezent este utilizata in cadrul modelelor produse de Kawasaki, BMW, Ducati si KTM.

Comisia UE recomanda ca din 2017, toate autovehiculele pe doua roti sa fie dotate standard cu sistemul ABS. Decizia finala va fi luata pana la sfarsitul acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri