Veniturile Porsche au crescut usor in anul fiscal ce s-a incheiat in iulie, desi vanzarile au stagnat, iar reprezentantii companiei au reafirmat marti ca profiturile vor creste semnificativ, pe fondul castigurilor provenite din pachetul de actiuni detinut la Volkswagen, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Directorul general al companiei, Wendelin Wiedeking, le-a spus reporterilor cu ocazia salonului auto de la Frankfurt, ca Porsche are optiuni de a-si mari "semnificativ" pachetul de 31% pe care il detine la Volkswagen, dar a refuzat sa spuna daca optiunile ar fi de ajuns pentru ca Porsche sa devina actionar majoritar.

Veniturile au crescut in anul fiscal precedent cu 3,4%, pana la 7,4 miliarde euro (10,20 miliarde dolari), in timp ce vanzarile de automobile au crescut cu 0,7%, ajungand la 97,515 unitati.

Reprezentantii Porsche cred ca vor atinge nivelul record de vanzari din anul precedent si in anul fiscal 2007-2008, reamintind ca prima crestere semnificativa a vanzarilor va fi in 2009, cand va incepe comercializarea noului model Panamera.

Directorul general a spus ca Porsche nu intentioneaza sa isi majoreze participatia la producatorul Volkswagen inainte de decizia din acest an a Inaltei Curti Europene, care probabil va vota impotriva legii Volkswagen, prin care compania Porsche nu poate sa-si exercite mai mult de 20% din drepturile de vot.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri