Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) spune ca unitatea va scoate la concurs 143 de posturi de asistenti, brancardieri, infirmieri sau moase.

"Este un deficit mare, vom organiza probabil cel mai mare concurs din ultimii ani, de fapt primul, pentru ca posturile au fost blocate aproape un deceniu. Avem nevoie de personal mediu sanitar pentru sectiile de Obstetrica ginecologie, Unitatea de Primiri Urgente, Anestezie Terapie Intensiva si pentru noua clinica de excelenta in chirurgia vasculara. Potrivit unui ordin al Ministrului Sanatatii, concursurile vor fi organizate dupa ce a fost semnat contractul cu casa de asigurari de sanatate, in limita bugetului pentru anul in curs, dar pentru prima data in acest an, fara avizul Ministerului Sanatatii, ci al managerului", a spus Catalin Carstoiu, citat de Mediafax.

Potrivit managerului, deficitul de cadre sanitare medii este mare, mai ales in contextul deschiderii unei clinci noi si a blocului operator modern cu 11 sali care pot functiona simultan pentru toate specilitatile chirurgicale. In spital sunt internati anual 65.000 de pacienti, dintre care aproximativ 60 la suta necesita interventii chirurgicale. Spitalul Universitar va avea in total 19 sali de operatie. In spital sunt in prezent 2.300 de angajati.

Sursa foto: Shutterstock / Medici

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri