Jack Ma este convins ca inteligenta artificiala va schimba lumea. Totusi, fondatorul si presedintele companiei Alibaba, unul dintre cei mai mari retaileri online din intreaga lume, nu crede ca ar trebui sa fim speriati de aceasta noua perspectiva. Insa, in opinia asa, va fi necesar sa ne pregatim pentru schimbari radicale pe piata fortei de munca.

"In ultimii 200 de ani, industria prelucratoare a creat locuri de munca. Dar, astazi, datorita intelegintei artificiale si a robotizarii aceasta ramura a industriei nu mai constituie principalul motor al crearii de locuri de munca", a spus Jack Ma, intr-un discurs la Forumul Bloomberg Global Business din New York City. Potrivit sefului Alibaba, in viitorul apropiat, nu vom mai vorbi despre un anumit lucru "Fabricat in China" sau "Fabricat in Statele Unite", ci va fi "Fabricat in Internet", arata CNN Money.

In continuare, Jack Ma a mai spus ca industria serviciilor va deveni, astfel, cel mai mare motor al crearii de locuri de munca. Conforma CNN, pozitia lui Jack Ma ar contrasta cu viziunea economica a presedintelui Statele Unite, Donald Trump, care, in campania sa electorala, a facut promisiuni de a readuce locurile de munca relocate in China, de catre marile corporatii americane.

Dar Jack Ma vede un obstacol major in viziunea sa: abordarea actuala in lumii cu privire la educatie nu ar pregati in mod adecvat tineretul de astazi pentru realitatile pietei fortei de munca de maine. "Modul in care ii invatam... ii va face pe copiii nostri sa-si piarda locurile de munca in urmatorii 30 de ani", a spus seful Alibaba, subliniind ca atunci cand vine vorba de sarcini de calcul complexe, robotii vor performa intotdeauna "mai bine".

In opinia sa, copiii de astazi ar trebui in schimb stimulati sa isi dezvolte imaginatia, pentru a deveni foarte inovatori si creativi. Totusi, in legatura cu inteligenta artificiala, Jack Ma se pozitioneaza drept "realist", dar in acelasi timp si "optimist" si considera ca nu ar trebui sa existe o anxietate generalizata cu privire la un conflict intre oameni si roboti. "Computerele nu vor avea autoritate asupra "intelepciunii" sau "iubirii", ceea ce va oferi omului un avantaj perpetuu", arata seful si fondatorul Alibaba.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri