Pretul oferit de doi dintre ofertanti depaseste 750 de milioane de euro, mai mult decit s-a dat pe patru sucursale
Doua dintre cele cinci companii care au depus ofertele finale pentru preluarea societatii de distributie Electrica Muntenia Sud au oferit peste 750 de milioane de euro, a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. Comisia de privatizare va analiza ofertele si va anunta, in termen de doua sau trei saptamini, oferta cea mai buna. Daca negocierile cu primul clasat vor esua si nu ne vom intelege asupra contractului, vom incepe discutiile cu firma situata pe locul secund, a spus Seres, care a refuzat sa precizeze firmele cu cele mai bune oferte. Cele cinci firme care au depus oferte finale pentru achizitia pachetului de 67,5% sint CEZ (Cehia), Enel (Italia), Gaz de France (Franta), RWE (Germania) si Iberdrola (Spania).

Tranzactiile de pina acum

Chiar si in varianta pretului minimal de 750 de milioane de euro, vinzarea Electrica Muntenia Sud este cea mai banoasa tranzactie de privatizare a unei companii de utilitati. Compania Electrica este impartita pe criterii geografice, in opt sucursale, patru dintre ele fiind privatizate.

In 2004, grupul italian Enel a cumparat primele doua distributii, Electrica Banat si Dobrogea, suma disponibilizata ridicindu-se la 112 milioane de euro. Statul a incasat doar 36 de milioane, restul mergind in cele doua societati cumparate, sub forma de majorare de capital.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5208&art=12534&cHash=37de25f36c

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri