Romanul de la carma Profi

Romanul de la carma Profi

Directorul de operatiuni al retelei de supermarketuri Profi, Daniel Cirstea, va prelua de la 1 ianuarie 2015 functia de director general, in locul lui Pawel Musial, care a detinut aceasta pozitie din 2010. Cirstea si-a inceput cariera in Profi tot in 2010, pe pozitia de director de achizitii, iar apoi a fost numit director comercial. Anterior, el a lucrat in cadrul unor retaileri precum Artima si Carrefour.

Profi va incheia anul acesta cu o retea de 275 de magazine, dupa ce a deschis 71 de unitati noi, iar pentru 2015 isi propune sa deschida cel putin acelasi numar de magazine. Profi este al doilea retailer din Romania dupa numarul de magazine, dupa Mega Image.

Schimbare la varful Kaufland. Nemtii aduc in Romania un expat

Schimbare la varful Kaufland. Nemtii aduc in Romania un expat

Potrivit presei germane, nemtii de la Kaufland vor aduce la conducerea operatiunilor din Romania un expat, in persoana lui Marco Hossl. Schimbarea va avea loc in luna februarie a anului viitor. Hossl va lua locul lui Adrian Viman, romanul care a facut parte din echipa Kaufland din anul 2006. Initial director national de vanzari, Viman a devenit in acelasi an CEO-ul Kaufland Romania. In timpul mandatului sau, Kaufland a devenit liderul pietei de retail, cu afaceri de peste 1,6 mld. euro la nivelul anului trecut.

Sursa foto: MediafaxFoto

Planuri mari pentru noul sef al Auchan

Planuri mari pentru noul sef al Auchan

Frederic Bellon, 45 de ani, lucreaza in cadrul Auchan Romania incepand cu 2009, ocupand pe rand functiile de director financiar si de gestiune, director de magazin si director de vanzari. Bellon a fost responsabil de integrarea noilor magazine Auchan (fostele real), preluate de la grupul german Metro. Strategia pe care mizeaza francezii la nivel local este una bazata pe o politica de expansiune, pe spatii mari de vanzare, dar mai ales pe game de produse variate. Ca parte a strategiei de a reveni pe profit, obiectiv setat inca din toamna anului trecut de catre Patrick Espasa, fostul sef al operatiunilor companiei la nivel local, Bellon a mai precizat ca are in plan sa creasca numarul de clienti din magazinele Auchan cu 30% pana in 2015.

Christian Beck lasa locul unui consiliu de administratie pentru operatiunile Penny Market

Christian Beck lasa locul unui consiliu de administratie pentru operatiunile Penny Market

Christian Beck, numit la inceputul lui 2013 CEO al Rewe Romania, companie care detine retelele Penny Market si XXL Mega Dis­count, a plecat din grup dupa doar un an, lasand locul unui consiliu de administratie format din Dennis Biernatzki, Da­niel Gross si Oliver Eifler. Rewe detine in Romania 170 de magazine Penny Market si opt locatii XXL Mega Discount.

Xavier Piesvaux conduce peste 400 de magazine Mega Image

Xavier Piesvaux conduce peste 400 de magazine Mega Image

Mega Image incheie anul acesta cu peste 400 de magazine la nivel national, cifra care propulseaza compania pe prima pozitie in topul celor mai mari retaileri dupa numarul de magazine. Xavier Piesvaux conduce compania din 2009, in timpul mandatului sau Mega Image deschizand peste 350 de magazine.

Sursa foto: Retail, Shutterstock.com