LUKoil va lua in considerare o propunere din partea Romaniei de a inchiria o conducta de transport a petrolului din portul Constanta catre rafinaria Petrotel, a declarat un purtator de cuvant al companiei.
"Propunerea este interesanta, insa in primul rand este necesar sa studiem termenii de concesionare", a spus purtatorul de cuvant al LUKoil, referindu-se la informatiile potrivit carora Romania intentioneaza sa inchirieze operatorilor de pe marile piete o retea de oleoducte care apartin companiei de stat Petrotrans. LUKoil ar fi interesata de o conducta de transport intre portul Constanta si rafinaria LUKoil-Petrotel, deoarece in prezent titeiul este transportat la rafinarie pe calea ferata, cu vagoane cisterna, pe distanta de 250 kilometri.

"Transportul prin conducta va fi mult mai profitabil din punct de vedere logistic", a mentionat purtatorul de cuvant. El a adaugat, insa, ca oleoductul in cauza nu a mai fost folosit de mult timp si, prin urmare, trebuie vazut in ce stare se afla. LUKoil a achizitionat un pachet de actiuni de 51% la rafinaria Petrotel in februarie 1998, contra sumei de 53,2 milioane de dolari. Compania detine in prezent 93% din actiunile rafinariei si a investit 285 milioane de dolari in dezvoltarea infrastructurii de vanzari din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri