Doar doua firme au depus oferte pentru reabilitarea si modernizarea Stadionului National \"Lia Manoliu\", fiecare dintre oferte depasind valoarea de 400 de milioane de lei si estimand termene de executie a lucrarilor de peste doi ani, potrivit reprezentantilor Municipalitatii
Deschiderea ofertelor pentru licitatia privind atribuirea lucrarilor de constructii si a proiectului tehnic pentru reabilitarea si modernizarea Stadionului National "Lia Manoliu" a avut loc ieri la sediul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB). Caietele de sarcini au fost cumparate de 20 de societati, dintre acestea depunand oferte pana la termenul stabilit, respectiv 20 decembrie 2006, numai doua dintre ele: Asocierea Astaldi S.P.A. & J.V. Max Bogl si Alpine Mayreder Bau GmbH.

Asocierea Astaldi S.P.A. & J.V. Max Bogl a prezentat o oferta cu o valoarea de cinci sute patruzeci de milioane de lei fara TVA, iar firma se angajeaza sa execute lucrarile in termenul de executie prevazut in caietul de sarcini elaborat de PMB in 32 de luni, din care 12 luni pentru proiectare si 20 de luni pentru executie. Alpine Mayreder Bau GmbH a prezentat o oferta in valoare de patru sute cincizeci de milioane de lei, fara TVA, cu un termen de executie de 29 de luni.

Potrivit presedintelui Comisiei de evaluare a ofertelor, Gheorghe Udriste, Comisia va analiza documentatia depusa de cele doua societati, urmand sa decida "in cel mai scurt timp posibil" castigatorul.

In ceea ce priveste suma estimata de Municipalitate pentru proiectul privind reabilitarea si modernizarea Stadionului National "Lia Manoliu", membrii Comisiei de evaluare au refuzat sa precizeze valoare acesteia. "Autoritatea contractanta nu este obligata sa faca publica valoarea sumei alocate pentru proiect", a declarat directorul Directiei Achizitii, Contracte si Concesionari din cadrul PMB, membru al Comisiei de evaluare, Florentina Constantinescu.

Aceasta a motivat decizia Comisiei prin posibilitatea de a influenta procesul de selectie a castigatorului. "Nu consideram oportun sa declaram valoarea sumei, intrucat putem influenta licitatia. in cazul in care licitatia ar fi anulata, urmatorii ofertanti ar cunoaste deja suma pusa la dispozitie de autoritatea contractanta. Pentru a elimina orice suspiciune, va comunic ca, odata cu anuntul de licitatie publicat in Monitorul Oficial, autoritatea contractanta are obligatia de a comunica Ministerului Finantelor Publice valoarea investitiei estimate. Aceasta este o suma batuta in cuie si nu mai avem nicio posibilitate de a o modifica", a explicat Constantinescu, citata de NewsIn.

Fondurile pentru acest proiect provin de la bugetul Municipalitatii si de la bugetul de stat. "Finantarea se face de catre Municipalitate si Guvernul Romaniei. Exista pana in acest moment o hotarare de Guvern prin care se aloca 100 de milioane de lei pentru acest proiect", a declarat directorul Directiei Cabinet Primar General din PMB, Vladimir Sommer, membru al Comisiei de evaluare.

Consilierii municipali au aprobat pe 12 octombrie studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea si modernizarea Stadionului National Lia Manoliu

Studiul de fezabilitate prevede demolarea stadionului existent in prezent si construirea unui nou stadion destinat exclusiv jocurilor de fotbal si rugby. Stadionul va avea doua tribune si doua peluze si o capacitate totala de 54.800 de locuri.

Stadionul National Lia Manoliu a fost transferat de la Autoritatea Nationala pentru Sport in domeniul public al municipiului Bucuresti si in administrarea Administratiei Lacurilor, Parcurilor si Agrementului Bucuresti la sfarsitul lunii august. Tot la acea data a fost preluat si proiectul de reabilitare si modernizare a stadionului, care a fost intocmit de Universitatea Tehnica de Arhitectura Ion Mincu.

La sedinta de joi a CGMB, consilierii au mai aprobat inaintarea catre Guvern a propunerii de emitere a unei hotarari de Guvern pentru transmiterea unui teren cu o suprafata de 40.416 de metri patrati din Bulevardul Basarabia din domeniul public al statului in domeniul public al municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului General.

Terenul va fi destinat construirii unui stadion de atletism, cu tribune acoperite si o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri. Stadionul va avea toate dotarile necesare pentru a corespunde normelor si exigentelor Comitetului Olimpic International.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri