Sopharma AD, cel mai mare producator de medicamente din Bulgaria, este in discutii pentru achizitii de companii in Romania, Serbia, Macedonia si Letonia, cu scopul de a-si majora veniturile si vanzarile, a declarat presedintele companiei, Ognian Donev, citat de Bloomberg.

"Cresterea noastra este generata in mare parte de exporturi, acesta fiind motivul pentru care vrem sa ne extindem prin noi achizitii in Serbia, Romania, Macedonia si Letonia", a spus Donev.

Acesta nu a mentionat care sunt companiile vizate de Sopharma, dar a spus ca aceasta asteapta acordul autoritatilor de reglementare din Serbia pentru achizitionarea unei fabrici de medicamente.

“Vom intampina o competitie acerba in Polonia si Romania, ambele membre ale Uniunii Europene, piete pe care activeaza multe companii", a comentat Ilian Scarlatov, director pentru piete de capital la firma Sofia International Securities brokerage.

Sopharma este cea mai mare companie din afara sectorului financiar listata la bursa din Sofia. Printre actionarii Sopharma se numara investitori ca Prudential Retirement Insurance&Annuity si Julius Baer International Equity Fund.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri