Producatorul lituanian de ingrasaminte chimice ARVI va deschide o fabrica de imbogatire si de ambalare a ingrasamintelor in Zona Libera Galati, valoarea totala a investitiei cifrandu-se la 1,5 milioane de euro, informeaza NewsIn.
Compania ARVI din Lituania a redactat scrisoarea de intentie in vederea concesionarii unei suprafete de 22.628 mp in Zona Libera Galati, pe o perioada de 50 de ani. Firma, al carei obiect de activitate este producerea si comercializarea de ingrasaminte chimice utilizate in agricultura, intentioneaza sa deschida la Galati o fabrica de imbogatire si de ambalare a ingrasamintelor. "Vor sa aduca materia prima din fostele state iugoslave, sa perfectioneze si sa ambaleze produsele aici, in Zona Libera, dupa care sa le comercializeze in tarile baltice", a declarat directorul Administratiei Zonei Libere Galati, Angela Ivan.

ARVI si-a exprimat intentia de a rula anual prin Zona Libera circa 150.000 de tone de ingrasamant.
Potrivit informatiilor furnizate de investitor, construirea fabricii va genera 12 noi locuri de munca la Galati, iar valoarea totala a investitiei se va ridica la 1,5 milioane de euro. "Din suma anuntata, cea mai mare parte - 800.000 de euro - este alocata construirii halei, 400.000 de euro dotarii cu echipamente si utilaje, iar 100.000 de euro realizarii infrastructurii aferente", a afirmat Angela Ivan.

Sursa citata a precizat ca, in ceea ce priveste infrastructura, compania lituaniana are la dispozitie trei variante de transport al materiei prime si, respectiv, al produselor. Prima si cea mai eficienta este construirea unei benzi transportoare de mare capacitate, care sa transporte marfa de la barjele ancorate pe Dunare catre fabrica si invers. A doua solutie presupune ca transportul produselor sa se faca pe calea ferata, procedeu care implica, insa, manevre de incarcare-descarcare si genereaza costuri mai mari. A treia optiune este obtinerea de catre ARVI a accesului la o dana din portul industrial galatean si utilizarea acesteia in comun cu o alta companie.

O delegatie a companiei ARVI, condusa de Vitmantaes Kucinskas, Chairman Manager, a sosit, vineri dupa-amiaza, la Galati, unde a vizitat terenul din Zona Libera si a avut discutii cu administratia Zonei Libere. Reprezentantii companiei nu s-au pronuntat, deocamdata, asupra niciuneia dintre cele trei variante. In schimb, delegatia si-a anuntat intentia de a depune o noua scrisoare de intentie pentru a mari suprafata concesionata cu inca 20.000 mp, fapt care ar putea majora volumul investitional.

Directorul Administratiei Zonei Libere, Angela Ivan, a declarat ca documentul va fi depus, cel mai probabil, astazi.
Compania lituaniana ARVI opereaza in sectorul agricol si alimentar si detine fabrici in Romania, Ucraina, Rusia, Letonia, Croatia si Serbia. Grupul ARVI reuneste 22 de firme lituaniene si straine si sustine peste 2.500 de locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri