Guvernul ar putea aproba in sedinta de azi modificarile aduse Codului fiscal, respectiv cresterea dobanzilor pentru tranzactiile bursiere, dobanzile bancare si tranzactiile imobiliare. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la Palatul Victoria, ca acest proiect se afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de azi si ca aceste masuri sunt unele firesti care vin sa alinieze impozitele la cota unica de impozitare.

Primul ministru a explicat ca Romania are nevoie de o strategie de sprijinire a investitiilor pe termen lung si ca, din acest motiv, nu se doreste ca impozitele de tip speculativ sa aiba un tratament fiscal mai avantajos decat cele pe termen lung. "Reforma fiscala vizeaza tocmai investitiile pe termen lung, iar cand vorbim de cota unica aceasta inseamna intr-adevar o singura cota de impozit, iar cei care astazi sunt impozitati cu 1 la suta nu au cum sa se astepte sa mentinem acelasi tratament fiscal mai avantajos intrucat acesta nu este nejustificat", a declarat primul-ministru. Totodata, seful Executivului a spus ca toate modificarile fiscale vor fi anuntate din timp si ca incepand din 1 ianuarie 2006 ar putea fi introduse si alte impozite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri