Sporurile si primele pe care le primesc aproape 600 de angajati din aviatia de stat si Autoritatea Navala Romana vor creste spectaculos fata de nivelul actual, plafonat din 2010 la 30% din salariul de baza, si vor ajunge la 250% in cazul unor directori sau 60-70% pentru un capitan de port.
Cele mai mari cresteri sunt la Aeroclubul Romaniei, unde noile sporuri sunt cuprinse intre 180% si 250%, nivelul maxim revenind directorului general, directorului general adjunct, directorului de zbor si comandantilor de detasament, potrivit Mediafax.

La Scoala Superioara de Aviatie, sporurile si primele vor fi cuprinse intre 90% si 150%, iar pentru Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile noul plafon maxim a fost stabilit la 90%.

Angajatii Autoritatii Navale vor avea sporuri si prime de pana la 40% din salariul de baza (conducator salupa - 24 de beneficiari), 60% (inspector de specialitate/capitan de port in aparatul central - 56 de beneficiari) si 70% (capitan de port - 218 de beneficiari).

"In cazul Scolii Superioare de Aviatie Civila si Aeroclubului Romaniei depasirea limitei de 30% este determinata de acordarea indemnizatiei de zbor", se mentioneaza in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.

In nota se arata ca Executivul poate aproba depasirea limitei de 30% pentru anumite categorii de personal si pentru conditii temporare de munca, daca suma acordata pe total buget pentru fiecare ordonator de credit nu depaseste 30% din suma salariilor de baza.

"Statutul personalului aeronautic tehnic nenavigant din aviatia civila din Romania beneficiaza datorita conditiilor de munca, de indemnizatii orare de zbor si sporuri specifice activitatilor de intretinere tehnica si exploatare a aeronavelor, indemnizatii ce au ca punct de referinta ora de zbor efectuata. Pe cale de consecinta, sunt indeplinite cele doua conditii prevazute Legea nr.284/2010, respectiv acordarea idemnizatiilor individuale cu depasirea limitei de 30%, pentru anumite categorii de personal si pentru conditii temporare de munca", se mai spune in nota.

De majorarea sporurilor si primelor vor beneficia 589 de angajati ai celor patru institutii din subordinea Ministerului Transporturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri