Ministerul Fondurilor Europene anunta ca in 2016 au intrat in Romania 2,9 miliarde de euro din fonduri europene, aferente exercitiului 2007-2013, ministrul Cristian Ghinea afirmand ca echipa cu care a venit la minister "are de ce sa fie mandra", desi nu a comunicat aceste rezultate permanent, pentru ca au "un stil mai putin predispus la cotcodaceala".

"2,9 miliarde de euro, suma aferenta exercitiului financiar 2007-2013, au intrat in tara in acest an. Astfel, rata de absorbtie a crescut de la 56%, la 1 noiembrie 2015, la 78% in prezent", potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, scrie News.ro.

Institutia precizeaza ca, asa cum a anuntat si premierul Dacian Ciolos, dupa ce Autoritatile de Management vor fi acreditate, in anul 2017 Romania ar putea beneficia de rambursari in valoare de aproape 4 miliarde de euro.

Intr-o postare pe Facebook, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat si alte date, potrivit carora instituti a lansat ghiduri de 7,1 miliarde de euro de cand este ministru, pentru bugetul 2014-2020.

"Am gasit lansate 6,2 miliarde de euro pe 23 ghiduri la 30 aprilie. La 31 iulie aveam 13,3 miliarde de euro si 39 de ghiduri. In 100 de zile. (...) Ma uit acum pe el si spun fara echivoc: echipa cu care am venit la MFE are de ce sa fie mandra. Veti vedea", a scris ministrul.

El a explicat si faptul ca echipa de la MFE nu a avut timp sa comunice toate aceste date pentru ca "a fost prinsa cu munca". "I-am lasat pe cei pe care i-am oprit de la furat sa vorbeasca despre noi. E drept si ca avem un stil mai putin predispus la cotcodaceala", a mai scris Cristian Ghinea.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, vineri, pentru Hotnews, ca absorbtia redusa a fondurilor europene pe programele din exercitiul 2014-2020 este doar cu putin sub media europeana, insa au fost intarzieri in pregatirea lor, ele neincepand in perioada 2013, cand ar fi trebuit, ci abia in 2015, odata cu venirea Cabinetului sau, care a "destelenit buruienisul lasat de cei care acum striga de pe margine".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri