Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat in cadrul forumul Euromoney din Viena, ca sansele ca Fondul Monetar International (FMI) sa reia plata transelor din imprumutul catre Romania sunt "extrem de mari", potrivit Bloomberg.


El a apreciat ca deficitul prevazut in bugetul pentru 2010 permite bancii centrale sa isi poata atinge tinta de inflatie, in pofida majorarii accizelor.

FMI a anuntat vineri ca o misiune a Fondului, condusa de Jeffrey Franks, va veni in perioada 20-27 ianuarie la Bucuresti, impreuna cu delegatii ale CE si Bancii Mondiale, pentru a discuta despre eliberarea transelor III si IV, in valoare totala de 2,3 miliarde euro, din imprumutul extern al Romaniei.

Popa (foto) a mai spus ca actualul nivel al dobanzii de politica monetara este potrivit pentru economie, iar BNR isi va continua politica de reducere a costurilor de creditare in "pasi marunti", anunta NewsIn.

In prima sedinta de politica monetara din acest an, consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a redus dobanda cheie de la 8% la 7,5%.

Pentru finalul acestui an, BNR are fixata o tinta de inflatie de 3,5% plus sau minus un punct procentual (2,5-4,5%). La finalul anului trecut, rata anuala a inflatiei a fost de 4,74%, banca centrala ratandu-si pentru al treilea an la rand tinta de inflatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri