Cererea slaba si increderea scazuta a consumatorilor din Romania pun in pericol si intarzie revenirea economiei romanesti, aflata in recesiune de mai bine de un an, explica seful BCR, Dominic Bruynseels.
"Intotdeauna a fost un deficit de fonduri in economie. Romania are nevoie de investitiile straine directe, dar trebuie sa devina si o economie mai productiva. Care sunt cele mai mari provocari pentru revenirea? Cererea redusa. Cred ca trebuie sa ajutam clientii sa treaca peste aceasta perioada de recesiune prin oferirea de ajutor, suport si produse mai eficiente", a declarat Dominic Bruynseels, presedintele Bancii Comerciale Romane, cea mai mare institutie de credit de pe piata locala.

Seful BCR mai sustine ca in Romania trebuie crescut nivelul responsabilitatii in toate comunitatile, iar aceasta criza este o lectie reala pentru toata lumea.

De asemenea, potrivit bancherului de la BCR, bancile trebuie sa se astepte la reglementari mai dure dupa aceasta criza.

"Este nevoie de reglementari mai stricte pentru banci si agentiile de rating", a spus Dominic Bruynseels, in cadrul Forumului Financiar organizat de Forum Invest.

Bancile din Romania raman bine capitalizate, desi calitatea portofoliilor de credit s-a deteriorat semnificativ in ultimul an, rata de solvabilitate la nivel de sistem mentinandu-se peste 14%.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri