Compania de Asigurari Reasigurari Exim - EximAsig, al carei actionar majoritar este EximBank, a inregistrat in 2011, conform datelor auditate, un volum de prime brute subscrise de aproximativ 8,5 milioane de lei (circa 2 milioane de euro), comparativ cu 2010, cand a subscris in jur de 430.000 de lei.
Compania, autorizata in august 2010 pentru practicarea asigurarilor de credite si garantii, si-a extins activitatea pe parcursul anului 2011 prin obtinerea autorizatiei de practicare a alte sase clase de asigurari si anume: asigurari de incendiu si calamitati naturale, asigurari de daune la proprietati, asigurari de raspunderi civile, asigurari de accidente, asigurari de bunuri in tranzit (CARGO) si asigurari de pierderi financiare.

Ca urmare, la finele lui 2011, asigurarile de garantii detineau cea mai mare pondere in total portofoliu, respectiv 70%, urmate de asigurarile de bunuri cu 14% si asigurarile de credite cu 13%. Procente mai moderate apartineau asigurarilor de raspunderi civile (2%) si asigurarilor CARGO 1,5%).

Cota de piata, pe segmentul asigurarilor de garantii, a fost de 5,67%, fata de 0,59% in 2010, EximAsig Romania ocupand locul 3 in clasamentul societatilor de asigurare care activeaza pe piata de asigurari de garantii, potrivit datelor oferite de companie.

Societatea a raportat la 31 decembrie 2011 un grad de solvabilitate de 22,14, iar raportul dintre marja de solvabilitate disponibila si fondul de siguranta era de 1,35.

EximAsig Romania este o societate specializata in asigurarea riscurilor financiare si a celorlalte tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, raspunderi, CARGO, accidente, s.a) al carui scop il reprezinta protectia mediului de afaceri romanesc, atat pentru operatiunile de export, cat si pentru operatiunile comerciale interne.

Produsele companiei se adreseaza societatilor care activeaza in domeniul productiei de bunuri, transporturilor, prestarilor de servicii, constructiilor, exportatorilor si celor din industria IT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri