Moneda nationala s-a depreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de miercuri, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta in crestere cu 0,33 bani, la 4,3344 lei/euro.
In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3311 lei/euro, conform Mediafax.

Cursul de referinta pentru dolarul american a urcat cu 3,07 bani, la 3,3630 lei/dolar, in timp ce rata pentru francul elvetian a scazut la 3,4702 lei/franc.

La deschidere, bancile au cotat euro la 4,3315 - 4,3335 lei, foarte aproape de nivelul de la inchiderea sesiunii precedente. In prima parte a sesiunii, cursul a fost stabil, iar la jumatatea sesiunii schimburile se realizau in jurul nivelului de 4,3350 lei/euro.

"Credem ca deprecierea monedei locale va fi limitata astazi (miercuri, n.r), in asteptarea unor posibile intrari de capitaluri straine la licitatia de titluri de stat pe trei ani de joi", potrivit unui raport ING Bank transmis miercuri dimineata.

Dobanzile afisate miercuri de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi se situeaza la 2,76 - 3,26% pe an. In acelasi timp, randamentele pentru depozitele pe termen de o saptamana se plaseaza in intervalul 2,89 - 3,39% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri