Printre cele mai mari daune achitate de societatea de asigurari CertAsig a fost o dauna de 0,8 milioane euro, pentru o garantie de buna executie, subscrisa pentru o fabrica de piese electrice din Transilvania.

CertAsig si-a crescut volumul de afaceri cu 20% in prima jumatate a anului 2015, ajungand la prime totale subscrise de 7 milioane euro, fata de 5.8 milioane euro in aceeasi perioada a anului 2014. Aproximativ o treime din primele subscrise au fost generate in asigurari de garantii contractuale, o clasa de asigurari in care CertAsig este al doilea jucator ca marime din Romania, cu prime totale subscrise de 2 milioane euro in prima jumatate a anului 2015.

"O treime din volumul nostru de afaceri este generat de garantiile contractuale (cum ar fi cele de participare la licitatii, de buna executie, de mentenanta, de retineri si de buna conduita) si de raspunderile generale ale companiilor. Subscrierea riscurilor de acest tip necesita expertiza in evaluarea riscurilor, precum si o intelegere foarte buna a domeniilor de activitate ale companiilor-client. Multi dintre clientii nostri de asigurari de garantii contractuale activeaza in constructii, transport, din ce in ce mai multi in IT", spune James Grindley (foto stanga), CEO CertAsig.

Asigurarile pentru domenii ingineresti si constructii au generat 12% din volumul de prime subscrise, cu 0,8 milioane euro. Potofoliul CertAsig in aceste clase de asigurari a crescut cu 13% in primul semestru 2015, chiar si in contextul in care acest segment de piata a fost in declin.

"Am dezvoltat o serie de produse de asigurari care au performat foarte bine, pentru ca sunt customizate pentru proiecte de amploare in constructii, cum ar fi reabilitarile de retele de apa si canalizare, parcurile foto-voltaice sau eoliene, sau proiecte de infrastructura in transporturi", spune James Grindley. "Pana acum, in anul in curs am asigurat multe proiecte de acest tip, de exemplu autostrazi (cum ar fi Sebes-Turda) si reabilitari CET (de exemplu CET Oradea). Desigur, vrem sa dezvoltam si mai mult acest portofoliu in restul anului 2015".

CertAsig, crestere in clase de asigurari de nisa

Asigurarile maritime (casco maritim, raspunderi generale), asigurarile pentru cargo si asigurarile aviatice generale genereaza cumulat aproximativ o treime din primele subscrise de CertAsig. Majoritatea clientilor sunt proprietari si operatori de nave sau aeronave din Turcia, dar asiguratorul ofera aceleasi produse si clientilor din Romania si Bulgaria.

"In Romania, suntem cel mai mare jucator in asigurarile maritime. Asiguram peste 300 de nave, care opereaza in principal in bazinul Marii Negre sau in imprejurimi. Unele din navele de dimensiuni mai mari opereaza si pe distante crescute, efectuand transporturi de marfuri, pe care deasemenea le asiguram", adauga James Grindley.

Asigurarile pentru cargo si bunuri in tranzit au avut o evolutie exceptionala, generand o crestere a primelor subscrise cu 40% fata de perioada similara a anului anterior si depasind in prezent 5% din totalul primelor subscrise de CertAsig. O alta arie de crestere semnificativa a fost in numarul clientilor de asigurari colective de accidente.

"Desi este un segment de piata mic, reprezentand doar 1% din volumul nostru de afaceri, cred foarte tare ca din ce in ce mai multe companii vor constientiza necesitatea de a-si gestiona aceste riscuri si vor cauta asigurari eficiente. Propunem acest produs de asigurari in principal companiilor care ne sunt deja clienti, astfel ca suntem in masura sa le oferim termeni foarte avantajosi", spune CEO-ul CertAsig.

CertAsig a lansat prima asigurare pentru drone

In iunie 2015, CertAsig a lansat primul produs de asigurare pentru drone din Romania, o polita de asigurare de aviatie generala customizata pentru drone comerciale. Prima drona asigurata, detinuta de o companie care realizeaza servicii de filmare aeriana profesionala, a fost asigurata de CertAsig pentru daune potentiale de pana la 1 milion euro.

CertAsig dispune de un portofoliu de peste 75 de clienti asigurati in Romania, Bulgaria si Turcia, pe acest segment - in special operatori aerieni, cluburi aeronautice sau proprietari de aeronave recreationale. Aceasta nisa, desi este mica in termeni de prime totale subscrise (sub 5% din totalul primelor), a crescut cu aproape 150% fata de aceeasi perioada a anului 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri