Cu mai mult de o saptamana inaintea expirarii ofertei transmise tuturor actionarilor Romexterra Bank, MKB Bank si-a asigurat 50% plus o actiune, conditie minima necesara pentru a deveni actionarul strategic al Romexterra Bank
Tranzactia s-a derulat conform asteptarilor, astfel MKB Bank a treia mare banca din Ungaria, detinuta in proportie de 89,62% de Bayerische Landesbank (Germania), va deveni actionar majoritar al Romexterra Bank pana la inceputul lunii octombrie.

Ceilalti actionari ai Romexterra Bank mai au la dispozitie o saptamana pana la expirarea ofertei in data de 23 septembrie, pentru a accepta oferta si a vinde actiunile in aceleasi conditii, anuntate anterior.

Aflata pe un trend ascendent, Romexterra Bank are in prezent o cota de piata de 0,8%, iar prin achizitia actiunilor, actionarul majoritar MKB Bank intentioneaza cresterea semnificativa a cotei de piata a bancii pana in anul 2010. Astfel, clientii actuali si potentiali vor beneficia de diversificarea ofertei de servicii si produse, precum si de dobanzi competitive.

MKB Bank urmareste o dezvoltare teritoriala in conformitate cu strategia pe termen lung a Romexterra Bank. MKB Bank intentioneaza sa extinda reteaua teritoriala a Romexterra Bank pana la 150 unitati la nivelul intregii tari, iar ca o consecinta directa, banca va putea deservi in timp 70.000 clienti corporativi, inclusiv IMM-uri, cat si 700.000 clienti persoane fizice.

Strategia pe termen mediu si lung a MKB Bank urmareste atingerea unei cote de piata de cel putin 5,5-6,0%. MKB Bank va finanta achizitia prin majorarea capitalului social si prin imprumuturi subordonate, procese aflate in derulare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri