Romania este singurul stat din Uniunea Europeana unde preturile locuintelor au scazut in trimestrul al treilea din 2016 fata de cel de-al doilea, cu 0,7%, la nivelul Uniunii Europene avand loc o crestere de 1,5%, potrivit datelor publicate joi de biroul european de statistica Eurostat.

In zona euro a avut loc o crestere de 1,3% a acestor preturi, raportat la trimestrul al doilea. Cele mai mari cresteri fata de trimestrul precedent au fost inregistrate in Malta (5,4%), Irlanda (4,7%), Estonia, Lituania si Ungaria (toate cu 3,4%). Fata de aceeasi perioada a anului 2015, preturile locuintelor din Romania au avansat cu 7,1%, conform News.ro.

In UE cresterea a fost de 4,3%, iar in zona euro de 3,4%. Potrivit datelor Wall Street Journal, cresterea din zona euro este cea mai mare consemnata dupa anul 2008. Cele mai mari avansuri anuale ale preturilor locuintelor din UE au fost consemnate in Ungaria (11,6%), Letonia (10,8%) si Bulgaria (8,8%), in timp ce in Cipru au scazut cu 3,3%, iar in Italia cu 0,9%.

Sursa foto: Shutterstock/Denphumi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri