Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) are inregistrate 12.981 de cereri de plata pentru creditorii de asigurari ai Carpatica Asig la data deschiderii procedurii de faliment, in instanta. Decizia din data de 16 februarie 2017 nu este insa una definitiva.

Potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului si doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Pana la data de 31.01.2017, FGA a primit de la potentialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig un numar de 12.981 cereri de plata, inclusiv cereri de plata pentru dosarele de dauna nou deschise de FGA. De asemenea, Fondul a primit, pana la aceeasi data, 10.569 de cereri pentru deschiderea de dosare de dauna.

De la data pronuntarii hotararii deciziei instantei de deschidere a procedurii de faliment pentru compania Carpatica Asig respectiv 16.02.2017, incepe sa se calculeze termenul limita/maxim, de 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna, conform art. 12 alin. (1) din Legea nr. 213/2015.

Hotararea din data de 16.02.2017 nu modifica activitatea de primire si procesare a Cererilor de plata (Anexa 6). Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat de la Carpatica Asig un numar de 27.270 dosare de dauna.

Potentialii creditori de asigurari ai Carpatica Asig pot depune, atat electronic cat si fizic, la sediul FGA, cereri de plata (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de dauna (Anexa 3). Formularele sunt disponibile si online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare

Sursa foto: Tomas Urbelionis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri