In Biblie scrie “sa nu iei numele lui Dumnezeu in desert”, insa nu spune daca numele lui Iisus poate fi “descentralizat” sau nu pe blockchain, lucru pe care o echipa de oameni hotarati si “credinciosi” au decis sa il faca, dezvoltand moneda JesusCoin, in spatele careia ei mentioneaza ca ar fi chiar Iisus, pe care l-au numit CEO al grupului de dezvoltatori.

Nota satirica folosita de dezvoltatorii monedei continua cu mai multe precizari legate de beneficiile pe care criptomoneda le va aduce credinciosilor. Pe site-ul dedicat criptomonedei, Jesuscoin.network, acestia garanteaza ca prin cumpararea de criptomonede JesusCoin, utilizatorii vor scapa de flacarile iadului si, in plus, o astfel de moneda digitala este cu 37% mai eficienta decat o rugaciune.

Dincolo de caracterul satiric al prezentarii, JesusCoin este un token dezvoltat cu ajutorul platformei de blockchain numita Ethereum si poate fi utilizat pentru transferuri de tip P2P, precizeaza dezvoltatorii monedei pe site-ul dedicat acesteia.

Fiind dezvoltate pe platforma Ethereum, “moneda lui Iisus” poate fi cumparata cu criptomoneda ether, a carei valoare este in momentul redactarii acestei stiri in jur de 283$ , 12 JesusCoin valorand 1 ether. Pana in acest moment au fost emise 3281 de JesusCoin.

Intr-o opinie postata pe Bloomberg View, criptomoneda este descrisa de catre un fost bancher de investitii la Goldman Sachs ca fiind o gluma proasta, precizand ca atata timp cat oamenii folosesc si au incredere in aceste tipuri de criptomonede, ele vor capata valoare. De asemenea, a prezentat si un comunicat de presa emis de catre dezvoltatorii criptomonedei in care acestia confirma ca totul a fost conceput ca o gluma, iar faptul ca oamenii s-au imbulzit sa cumpere criptomoneda i-a luat prin surprindere.

Sursa foto: By Sogno Lucido / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri