Piata leasing-ului isi continua procesul de maturizare in Romania, iar marii jucatori isi consolideaza pozitiile pe o piata tot mai competitiva.
Compania Motoractive IFN, detinuta de divizia financiara a grupului american General Electric, a incheiat anul trecut contracte de 150 milioane de euro, in crestere cu 66% fata de anul 2005.

Motoractive, impreuna cu Estima Finance si Domenia Credit, fac parte, din ultimul semestru al anului 2006, din GE Money divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric. Avem planuri ambitioase de investitii si dezvoltare pentru cele trei afaceri GE Money in Romania si ne propunem o crestere accelerata a afacerilor in urmatorii trei ani. Pentru Motoractive, apreciem o evolutie pozitiva a pietei de leasing in 2007 si o crestere a volumelor de finantare cu circa 33%, a declarat pentru Wall-Street Stefan Coroianu, director general Motoractive Leasing.

Oficialii Motoractive se asteapta la o crestere a cotei de piata in 2007, dar politica companiei nu este de a conduce afacerea bazandu-se pe acest criteriu. Vom reusi sa ne dezvoltam venind in intampinarea nevoilor diverse ale clientilor nostri, lansand si anul acesta produse si servicii financiare accesibile si flexibile, pentru a face din contractarea unui leasing o operatiune cat mai usoara, enunta Stefan Coroianu.

Cea mai mare parte a contractelor de finantare incheiate anul trecut de Motoractive Leasing sunt acordate pentru achizitionarea de autovehicule.

Astfel, ponderea segmentului auto in totalul afacerilor este de 60%, in timp ce 30 procente din finantari sunt acordate pentru leasingul de vehicule comerciale. Finantarea de echipamente a reprezentat in 2006 10% din portofoliu, iar pentru anul acesta Stefan Coroianu se asteapta la o usoara crestere a acestei ponderi, pana la nivelul de 15%.

Oficialii companiei estimeaza o crestere mai moderata a pietei de leasing auto in comparatie cu cresterile inregistrate in ultimii ani. In acelasi timp, leasingul imobiliar si cel de echipamente vor fi esentiale pentru cresterea pietei de leasing din urmatorii ani, crede Stefan Coroianu.

Motoractive a lansat de curand un produs de finantare auto in leasing pe sapte ani, pentru orice model sau marca de masina. Compania a extins perioada de finantare de la cinci la sapte ani, micsorand astfel valoarea ratelor lunare.

Produsul Motoractive se adreaseaza populatiei, firmelor mici si mijloci si persoanelor fizice autorizate si permite cumpararea de vehicule comerciale usoare noi si second-hand. Compania se asteapta ca tinerii sa fie principalii clienti ai acestui produs, deoarece, prin leasingul pe sapte ani, beneficiaza de o finantare avantajoasa, astfel incat suma totala de plata reprezentand rata de leasing, TVA si asigurarea CASCO sa nu depaseasca 30% din venitul cumulat al membrilor familiei.

GE Money intentioneaza sa deschida anul acesta 20 de sucursale si sa creasca numarul angajatilor din Romania cu 50%, la circa 900 de persoane. "Pe termen scurt, vom investi in consolidarea afacerilor pe care le detinem in Romania, in noi canale de distributie, in platforma IT si dezvoltarea de noi produse", a declarat recent presedintele diviziei de servicii financiare a concernului american pentru EMEA, William Cary. Compania si-a planificat investitii de 50 de milioane de dolari pe termen mediu.

Motoractive IFN , parte a GE Money, divizia internationala de servicii financiare a concernului General Electric, are o capitalizare de peste 16 milioane euro si o retea nationala de 14 birouri. Motoractive ofera servicii pentru peste 15.000 de clienti pornind de la persoane fizice, intreprinderi mici si mijlocii, pana la companii multinationale.

GE Money detine active in valoare de 190 miliarde dolari si este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare pentru consumatori, retaileri si dealeri auto din 54 de tari. Cu sediul in Stamford, Connecticut, SUA, GE Money ofera la nivel global o gama larga de produse, printre care se numara carduri de credit, credite de consum, credite si leasing auto, credite ipotecare, carduri corporate, credite de consolidare a datoriilor, imprumuturi pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, produse de asigurare complementare produselor de credit.

GE Money a incheiat anul trecut cu active de 190 miliarde dolari si un profit de 3,5 miliarde dolari, cu 15% mai mare fata de 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri