Actionarii EFG Leasing SA, membra a grupului elen EFG Eurobank, au hotarat ca EFG New Europe Holding BV sa intre in actionariatul companiei prin majorarea capitalului acesteia de la 3,55 milioane lei la 42 milioane lei (circa 12 milioane euro), potrivit hotararii AGA publicate in Monitorul Oficial.
Pentru majorarea capitalului social al companiei de leasing au fost emise 4,2 milioane actiuni, iar valoarea nominala a unei actiuni ramane 10 lei. Hotararea a fost luata in cadrul adunarii generale a actionarilor din 31 decembrie 2007.

EFG New Europe Holding BV a participat la adunarea generala a actionarilor EFG Leasing in calitate de invitat si viitor actionar al societatii si detine in prezent 92,214% din capitalul social al EFG Leasing, potrivit Monitorului Oficial. Ceilalti actionari ai companiei de leasing nu si-au exercitat dreptul de preferinta referitor la subscrierea noilor actiuni.

Potrivit noii structuri a actionariatului, EFG Eurobank Ergasias SA detine 7,78% din capital, iar EFG Eurobank Ergasias Leasing SA, EFG Eurobank Asset Management SA, EFG Telesis Finance SA si persoana fizica Theodoros Karakasis detin, fiecare, cate 0,0015% din capitalul social.

EFG Leasing a fost infiintata in mai 2005, ca filiala de leasing romana a grupului EFG Eurobank Ergasias din Grecia, acesta fiind si actionarul majoritar al companiei.

Grupul financial elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, e prezent in Romania si prin intermediul Bancpost Fond de Pensii SA, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Property Services, EFG Eurobank Finance, EFG Retail Services IFN, EFG Leasing, precum si a doua societati de asigurari lansate oficial la inceputul lunii octombrie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri