Luna octombrie a adus o crestere de 74% a creditelor acordate de Credex Finantari IFN, fata de octombrie 2007 si o crestere de 20% fata de luna septembrie 2008.
La finele lunii octombrie, soldul creditelor acordate de Credex in 2008 a crescut cu 37% fata de perioada similara, ianuarie – octombrie a anului 2007.

Rezultatele inregistrate de Credex sunt efectul diversificarii portofoliului de produse financiare oferite. Astfel, Credex a lansat in ultima perioada o serie de credite noi destinate achizitiei de produse electronice si electrocasnice („20 de rate fara costuri”, „Dobanda 0”, „Creditul Usor si Simplu”), cat si un primul credit de nevoi personale nenominalizate.

In ciuda turbulentelor de pe pietele internationale, Credex a reusit o imbunatatire a performantelor sale datorita deciziei de a pastra in portofoliu produse de creditare accesibile din punct de vedere al costului finantarii, al formalitatilor de acceptanta si al vitezei de procesare.

„In luna octombrie criza economica a depasit pragul de criza mediatica, concretizandu-se in influente ale mediului economic. In acest context, suntem in masura sa anuntam cresteri ale finantarilor acordate persoanelor fizice atat fata de perioada similara a anului trecut, cat si fata de perioada anterioara a anului 2008. Aceasta, deoarece Credex a ales sa nu transfere asupra clientilor sai cresterile de costuri pe care compania le suporta ca urmare a evolutiei dobanzilor pe piata monetara din ultimele doua luni,” spune Dragos Sirbu, Director General Credex Finantari IFN SA.

Evolutia pozitiva a Credex Finantari IFN se datoreaza si suportului pe care compania il primeste in mod constant de la unul dintre actionarii sai, Raiffeisen Bank, care a contribuit la asigurarea unei activitati operationale uniforme in toata aceasta perioada.

In prezent, Credex opereaza un numar de 76 de puncte de lucru proprii in cadrul retelelor de magazine Altex si Media Galaxy, avand un numar de 250 de angajati. Pana la finele anului, compania are in plan deschiderea a patru noi puncte de creditare.

Pe parcursul anului 2008, Credex isi pastreaza calitatea portofoliului sau, inregistrand o pondere a clientilor cu intarzieri la plata din categoria +90 de zile sub 1%, in conditiile in care media acestui indicator pe piata de profil in Romania depaseste 4%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri