Societatea de asigurare si reasigurare CertAsig isi majoreaza capitalul social cu 2,5 milioane euro, prin aport in numerar, pana la aproape 62,4 milioane lei (14,5 milioane euro), in urma deciziei actionarilor, a anuntat compania.
Procesul de majorare a capitalului social a fost aprobat de adunarea generala a actionarilor si se incadreaza in strategia de dezvoltare a CertAsig, se arata in comunicatul asiguratorului.

Fondul privat de investitii Royalton Investors II detine indirect 92,31% din actiunile CertAsig, restul apartinand conducerii executive a companiei si altor actionari minoritari.

"Aceasta majorare de capital va contribui la sustinerea din punct de vedere operational a cresterii volumului de subscrieri si a mentinerii echilibrelor financiare", a declarat directorul general al companiei Radu Frincu.

Compania Certasig SA Societate de Asigurare Reasigurare, ce activeaza in domeniul asigurarilor generale, a fost infiintata in 2003, ca urmare a fuziunii dintre fosta societate Fortuna SA Baia Mare si fosta Asigurarea Romano-Canadiana Aroca SA Bucuresti.

In vara anului trecut, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat sa deschida procedura de redresare financiara pentru Certasig, considerand ca firma este insolvabila. Decizia a fost contestata la acea vreme de conducerea companiei, in conditiile in care Certasig se afla intr-un proces de majorare a capitalului cu 4 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri