Cursul de schimb al monedei nationale a continuat sa se aprecieze si ieri, sub presiunea intrarilor mari de la casele de schimb, bancare sau private.

"Cred ca pana la Craciun euro va continua sa scada, poate chiar spre 3,6 lei, pentru ca apoi sa revina spre pragul de 3,7 lei. Atata vreme cat inghesuiala din magazine se va mentine este clar ca romanii vor continua sa schimbe valuta obtinuta cu greu", estima un dealer bancar. Pe piata valutara euro a deschis la 3,65 - 3,6550 lei, a coborat la 3,64 - 6450 lei, a revenit la valorile din prima parte a zilei, pentru ca pe final sa scada la 3,6380 - 3,6430 lei, semn ca astazi cursul ar putea scadea sub pragul de 3,64 lei.

Ieri, cursul mediu a scazut de la 3,6597 la 3,65 lei, pe fondul unei apropieri intre cerere si oferta pe segmentul clienti. Dolarul a facut din nou un pas inapoi, coborand de la 3,1217 la 3,1015 lei, minimul acestei prime parti din decembrie. Scaderea cursului monedei americane este o consecinta a evolutiei paritatii euro/dolar, unde de la valori de 1,1703 dolari, pe pietele asiatice a urcat la aproape de 1,18 dolari. Se pare ca investitorii au decis sa isi incaseze o parte din profituri, vanzand dolari, dupa ce in ultima luna paritatea a fluctuat intre 1,1640 si 1,19 dolari.

Pentru perioada urmatoare este de asteptat ca dolarul sa reinceapa sa creasca, avand in vedere diferentialul aproape dublu dintre dobanda americana, 4,25%, si cea din euro-zona, 2,25%. Pe piata londoneza a aurului, pretul unciei a continuat sa creasca, ieri dimineata el urcand la aproape 415 dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri