Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii de pe piata locala, a ales banca de investitii Morgan Stanley, pentru a evalua optiunile privind viitorul companiei, mai exact posibilitatea listarii pe Bursa, propunerea de fuziune dintre Romtelecom – Cosmote si listarea noii entitati pe Bursa sau alte optiuni.
“Selectia s-a realizat pe baza acordului dintre actionarii Romtelecom, OTE si MCSI, din 1 iulie 2011, de a angaja consultanti pentru procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa sau orice alte optiuni posibile). Aceasta banca va incepe negocierea contractului aferent cu Romtelecom”, au anuntat oficialii operatorului de telecomunicatii.

La inceputul lui iulie, actionarii Romtelecom, grupul grec OTE si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), au hotarat sa aleaga pana la 1 septembrie avocatii si banca de investitii care ii vor consilia privind viitorul companiei.

Printre optiunile Romtelecom se numara listarea simpla a companiei pe Bursa, listarea dupa o fuziune cu Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala detinut tot de OTE, sau chiar amanarea listarii in cazul in care piata nu este favorabila.

In urma cu o luna, cei de la Romtelecom au ales sa colaboreze cu casa de avocatura Stoica&Asociatii pentru aceasta evaluare. Cei doi consultanti alesi de catre Romtelecom, Morgan Stanley si Stoica&Asociatii, trebuie sa finalizeze procesul de evaluare pana in decembrie anul acesta.

1. Sunteti multumiti de consultantul ales de catre Romtelecom?

2. Care credeti ca este cea mai buna varianta pentru actionari si clienti?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri