Un nou raport al binecunoscutei firme de analiza a pietei IT,IDC, arata ca piata de servere bazate pe procesoare Intel Itanium se afla la inceputul unei etape de crestere accelerata(1).

in urma interviurilor realizate cu cei 501 membri ai grupului de clienti ai serverelor de intreprindere (Enterprise Server Customer Panel), ce colaboreaza cu IDC, analistii au remarcat gradul ridicat de satisfactie a clientilor si nivelul inalt al intentiei lor de ahizitie fata de serverele Itanium. in plus, peste doua treimi din clientii serverelor HP PA-RISC intervievati si-au manifestat dorinta de a migra pe servere Itanium.
Conform IDC, piata serverelor Itanium va ajunge pana in 2009 la aproximativ 6,6 miliarde USD. in urmatorii noua ani, se estimeaza o rata de crestere anuala compusa (CAGR) de 35% pentru serverele Itanium, comparativ cu cresterea de numai 3,4% a pietei de servere, in ansamblu.
Serverele HP Integrity reprezinta cea mai importanta platforma de servere Itanium, iar HP a realizat in anul fiscal 2005 peste 1,6 mld. USD din vanzarile de solutii bazate pe servere Integrity.

Cercetarea IDC a evidentiat atitudinea pozitiva a pietei fata de platforma Itanium, indeosebi privind notorietatea, intentia de achizitie si satisfactia clientilor apartinand grupului Enterprise Server Customer Panel, ce colaboreaza cu IDC, afirma Matthew Eastwood, vicepresedinte de program al unitatii de cercetare pentru servere de intreprindere apartinand IDC. Perceptia puternica si notorietatea se datoreaza valorii conferite de Intel si HP. Acest punct de pornire ofera o baza solida Aliantei pentru Solutii Itanium, care trebuie sa asigure o cunoastere pe scara larga a acestor solutii in randul celor interesati de achizitiile informatice si sa incurajeze aderarea la acest ecosistem a noi clienti si parteneri.

Raportul arata ca formarea Aliantei pentru Solutii Itanium si recentul angajament al membrilor sai fondatori de a investi 10 miliarde USD pentru dezvoltarea platformei Itanium vor reprezenta elemente semnificative in adoptarea in viitor a acestei platforme de catre clienti(2).
Raportul mentioneaza, de asemenea, ca Itanium reprezinta o solutie optima pentru aplicatiile critice de tip ERP (enterprise resource planning), CRM (customer relationship management) si business intelligence.

Rezultatele cercetarii realizate de IDC in randul clientilor ne confirma justetea atentiei pe care am acordat-o in ultimii ani inlocuirii serverelor RISC, celor destinate pietei calculului de inalta performanta si alternativelor la calculatoarele mainframe, cu servere HP Integrity, declara Rich Marcello, prim-vicepresedinte si director general al diviziei Business Critical Servers din cadrul HP. Abordarea solutiilor HP, alaturi de capacitatea adaptabila, gestiunea sigura si simplificata a serverelor HP Integrity ii ajuta pe clienti sa obtina o recuperare superioara a investitiilor in IT si o imbunatatire a satisfactiei globale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri