Lansarea unui varf de lance in materie de terminale mobile aduce cu sine, aproape intotdeauna, expectativa – fie ca esti fan Android, iOS, Windows sau alte sisteme de operare. Expectativa unui salt tehnologic care sa faca diferenta (cu adevarat) pe o piata extrem de concurentiala, expectativa unui telefon cu adevarat versatil si, de ce nu, expectativa unui acumulator care sa nu necesite reincarcare o data la cateva ore. Astazi vom analiza in amanunt cel mai nou varf de lance al Samsung, direct de la Londra, la lansarea internationala – Galaxy S8.

Samsung este in continuare lider pe segmentul terminalelor mobile, insa in ultimele luni s-a confruntat cu multiple obstacole si provocari – unele dintre ele sunt (oarecum) independente de companie, si aici vorbim de concurenta in crestere atat din partea jucatorilor deja consacrati (iPhone, Huawei, HTC), cat si din partea producatorilor chinezi (Xiaomi) care intra din ce in ce mai agresiv in Europa, altele tin de gafe ale producatorului corean, si aici de notorietate sunt exploziile Galaxy Note-ului.

Ne asteptam la un eveniment exploziv, in sensul pozitiv, si la multiple noutati din partea producatorului asiatic.

15:49

Este asteptat ca S8 sa vina in doua marimi, de 5,7 si respectiv 6,2 inci, cu design-uri noi fata de anterioarele.

Samsung, se presupune, va elimina butoanele capacitive, mutand totodata senzorul de amprenta pe verso.

15:51

Tot astazi Samsung ar urma sa prezinte,pentru prima oara in public, asistentul virtual Bixby. Evenimentul de astazi de la Londra ar putea sa reprezinte sanse de a-l vedea in actiune pe "Siri" al Samsung.

17:28

Lumea incepe sa se adune pentru a afla detalii despre varful de lance Samsung Galaxy S8. Stay with us pentru detalii near live de la fata locului ;)

17:38

Show-ul va incepe curand, se anunta in difuzoare. Cateva sute de oameni se afla deja in sala.

17:40

Prezentarea Galaxy S8, la cateva momente in fata!

17:47

Lumina albastra ar trebui sa insemne ca urmeaza "ceva cool"...nu? : )

17:48

Samsung ar fi pierdut 5 miliarde de dolari, spun unele rapoarte, ca urmare a problemelor cu Galaxy Note 7 - va reusi compania sa iasa din pasa proasta prin lansarile de astazi? Ramane de vazut!

17:56

Show-ul incepe in cateva minute cu o transmisiune LIVE intre Londra (unde se afla reprezentantul WALL-STREET.ro) si New York.

17:59

Yh Eom, presedintele si CEO-ul Samsung este pe scena. El va da legatura la New York de unde vom afla, promite Eom, "cele mai tari inovatii din industria smartphone-urilor de pana acum".

"Europa este o piata extrem de importanta pentru Samsung. Galaxy S7 a inregistrat vanzari extraordinare, indicand apetit in crestere pentru terminalele noastre", spune presedintele companiei.

18:04

Muzica ritmata, inainte de prezentarea propriu-zisa a telefonului. Intreaga sala asteapta nerabdatoare sa afle specificatiile si atuurile telefonului care va fi varf de lance al companiei pentru urmatoarele luni.

Presedintele diviziei de comunicatii DJ Koh urca pe scena din New York, in transmisie LIVE la Londra.

18:05

"Am invatat lectii importante anul trecut, a fost unul provocator. Acum insa celebram un nou milestone - nu doar lansarea unui device extraordinar, ci inceperea unei noi ere care va redefini barierele!", promite Koh, de la New York.

18:09

Managerul trece in revista istoria telefoanelor mobile - din 1980 pana in prezent.

"Astazi suntem mandri sa marcam inceperea unei noi ere in design-ul smartphone-urilor - fara colturi si fara limite! Un telefon conectat la servicii si device-uri, un telefon conectat la...o lume conectata!".

Koh pune accent pe conectivitatea totala in prezentarea sa, telefonul devenind epicentrul tuturor activitatilor companiei.

18:10

Camera foto va putea face fotografii in lumina slaba; totodata, ecranul nu va avea colturi si "va redefini design-ul smartphone-urilor". "Acesta este doar startul. Vedem telefonul ca o poarta care deschide intreg potentialul imaginatiei tale. Astazi va vom prezenta noi servicii care vor rupe bariere", promite managerul diviziei de comunicatii.

18:12

Din ce se intelege pana in acest punct, Samsung va pune accent pe un parteneriat cu Google pentru conectivitate ridicata cu obiecte inteligente din casa (Internet of Things), dar si pe design nou si aplicatii adiacente. Ramane in urmatoarele minute sa aflam, cu exactitate, specificatiile Samsung Galaxy S8.

18:15

Incepe "unboxing-ul" telefonului Samsung Galaxy S8, printr-un clip de promovare ritmat.

Este oficial - avem, si anul acesta, S8 si versiunea mai mare (si mai scumpa), S8 Plus.

18:17

Mark Notton, director of product portfolio and commercial strategy - telefonul se va lansa pe 21 aprilie.

18:20

Din nou, reprezentantul Samsung "ne trece" prin istoria terminalelor mobile. Pe fundal, Galaxy S8 "iese" dintr-un lichid negru.

Inovatia - Infinity Display - "ecran continuu, smooth, sticla neintrerupta". Marimile - 5,8 inci si 6,2 inci respectiv.

18:21

Componentele telefonului au fost subtiate si design-ul interior a fost complet regandit, pentru ca display-ul sa treaca prin redesign, "sa ofere mai mult spatiu pentru a lucra".

Aspectul ecranului - 18,5:9 - pentru vizualizarea filmelor mai bine.

18:22

Acest lucru inseamna mai putin scrolling cand vrei sa citesti un mesaj. Mai mult, poti vedea mai clar filmele, intr-un mediu "mai bogat si mai vibrant", spune oficialul companiei.

18:23

Ce s-a intamplat cu butonul de home? Acesta a fost mutat SUB display-ul infinity, printr-o combinatie de hardware si softare, raspunzand insa presiunii degetelui.

18:24

Trei culori - black, silver, grey.

18:27

Camera foto - compania a luat tehnologia S7, a incorporat-o in S8. Apoi, au adaugat multi-frame processor, pentru a lucra acolo unde lumina slaba nu ajuta diafragma.
"Zilnic luam selife-uri, asa ca de aceea am perfectionat camera frontala" - 8 MP si smart autofocus pentru detectarea chipurilor.

Baterie - S8 - 3000 mAH

18:29

Telefonul este rezistent la apa si praf - ca predecesorul.


In termen de securitate - scanarea iris-ului, pentru crearea unei amprente unice. "Este cea mai sigura forma de securitate create de noi". Totodata, compania introduce si recunoasterea faciala, pentru deschiderea terminalului, oferind, deci, mai multe optiuni utilizatorilor.

18:32

Serviciul de mobile payment - disponibil in 8 state din lume, inclusiv in Spania, este folosit in peste 240 milioane de tranzactii. Compania a incheiat parteneriate cu sute de banci pe plan global si va continua expansiunea in Europa - nicio vorba despre Romania.

Samsung Pass - folosirea datelor biometrice pentru a intra in aplicatii.

18:34

Compania a dezvoltat o platforma noua, care, promite oficialul companiei, va schimba felul in care interactionam cu telefonul.

Ati ghicit - este vorba de Bixby, replica Samsung la Siri, asistentul personal al companiei. Ii poti comanda lui Bixby sa ia un screenshot, sa mareasca luminozitatea, sa deschida wi-fi-ul, sa trimita fotografii contactelor si asa mai departe.

18:35

Asistentului personal poti sa ii spui, de exemplu, sa iti arate fotografiile de ieri. Apoi o redimensionezi cu degetele si, tot cu ajutorul lui Bixby, poti sa spui telefonului sa o trimita cuiva.

18:36

Totodata, Bixby recunoaste cladiri renumite sau statui, oferindu-ti totodata optiuni de activitati pe care le poti intreprinde in jurul punctului de interes.

18:38

Bixby va fi integrata initial in 10 aplicatii; curand va fi disponibil si pentru aplicatii terte, precum Google Music.

18:41

Galaxy S8 este primul din industrie care dispune de un procesor 10nm, avand o viteza imbunatatita si eficienta maximizata, spun reprezentantii companiei.

De asemenea, suporta pana la 1Gbps prin intermediul functiilor integrate gigabit LTE si gigabit Wi-Fi ready, ceea ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a descarca fisiere indiferent de marimea acestora.

18:42

S8 va fi disponibil pe 28 aprilie, in Europa.

18:42

S8 va veni cu o pereche de casti. Cu fir :)

18:43

Jemma Jones, head of mobile marketing urca pe scena.

18:46

Jemma prezinta capacitatile de gaming ale terminalului Samsung Galaxy S8. Terminalul ofera tehnologie grafica superioara, cat si jocuri disponibile pe Game Pack, inclusiv cele suportate de Vulkan API.

VR-ul devine accesibil, subliniaza ea, atat pentru creatorii de continut.

18:48

Galaxy S8 lanseaza noul Gear VR Controller, dezvoltat de Oculus. Activand controlul si navigatia cu o singura mana, controller-ul ofera o mai buna interactiune de miscare prin accesarea continutului VR interactiv. Galaxy S8 va fi, de asemenea, conectat cu noul Gear 360 pentru a crea video-uri 4K la 360 grade si fotografii de 15MP.

18:48

Gear va fi disponibil din trimestrul doi, in Europa.

18:49

Comenzile in avans pentru Galaxy S8 incep imediat, clientii care comanda inainte de 19 aprilie urmand sa beneficieze de livrare cu 8 zile mai devreme inainte de dispobnibilitatea comerciala a dispozitivului, in functie de stoc.

18:52

Echilibrand puterea de procesare a lui Galaxy S8 cu productivitatea imbunatatita, Samsung DeX reprezinta o solutie ce transforma smartphone-ul intr-un desktop, oferind o experienta de tip desktop.

Cu ajutorul Samsung DeX, utilizatorii pot afisa si edita cu usurinta datele din telefonul lor mobil, transformand lucrul de pe un telefon mobil intr-o experienta mai rapida si mai inteligenta.

Jemma prezinta, live, ce poti face cu noul sistem.

18:56

Nicio vorba despre pret insa surse din piata spun ca S8 va costa 800 de euro.

19:08

Samsung Galaxy S8 hands on din Londra

19:11

Primele teste ale reporterului wall-street.ro cu flagship-ul Samsung

19:23

Pozele oficiale cu Samsung Galaxy S8

19:42

Teste cu Galaxy S8 in realitatea virtuala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri